دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت
  • خانه
  • درباره ما
  • ورود
دنیای سفر
  • گردشگری
  • میراث فرهنگی
  • گوناگون از سفر
  • حمل و نقل
  • هتلداری
  • صنایع دستی
  • تورگردانی
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
دنیای سفر
  • گردشگری
  • میراث فرهنگی
  • گوناگون از سفر
  • حمل و نقل
  • هتلداری
  • صنایع دستی
  • تورگردانی
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
نصب افزونه : آیکون سبد خرید به افزونه ووکامرس نیاز دارد.
دنیای سفر
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج

دریاچه ارومیه تا ۱۰ سال آینده زنده می شود

میثم رودکی توسط میثم رودکی
چهارشنبه، ۱۵ مهر
در محیط زیست
0 0
0
خانه محیط زیست

دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه با تاکید بر این که دریاچه ارومیه قابلیت احیا دارد، گفت: ضروری است در این خصوص بیش از پیش همت گماشت زیرا در صورت عدم احیای آن تمدن در این منطقه از بین خواهد رفت.

عیسی کلانتری سه شنبه شب در جلسه هم اندیشی ستاد احیای دریاچه ارومیه با مسوولان دستگاه قضایی و فرماندهان انتظامی شهرستان های حوزه آبریز این دریاچه در تبریز افزود: طی سه دهه گذشته مدیریت آب در راستای جلوگیری از عدم خشک شدن سرزمینمان درست عمل نکرده و باید پاسخگو باشد.

وی با بیان این که سهم آذربایجان شرقی از تامین حق آبه دریاچه ارومیه ۱۱ درصد است و بیشترین تهدید خشکی دریاچه هم متوجه این استان خواهد بود، گفت: انتظار بیشتری از مردم و مسوولان این استان در همراهی با برنامه های احیای دریاچه داریم .

مجری طرح احیای دریاچه ارومیه اظهارکرد: چنانچه برنامه زمان بندی رعایت نشود نباید انتظار احیای دریاچه را داشته باشیم .

وی ادامه داد: ما براساس یافته های علمی و تخصصی به احیای این دریاچه اطمینان داریم و طبق طرح های مطالعاتی و اجرایی اقدام به ورود به فاز عملیاتی کرده ایم.

کلانتری تاکید کرد: دولت تدبیر و امید در این زمینه بسیار مصمم است و بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته حداکثر ظرف ۱۰ سال آینده این دریاچه زنده شده و به تراز استاندارد خواهد رسید.

وی اعلام کرد: با عملی شدن طرح های مورد نظر، ظرف حداکثر ۱۰ سال آینده حجم آب آن به ۱۴.۵ میلیارد مترمکعب تراز استاندارد خواهد رسید و شوری آن نیز ۲۵ درصد در سطح چهار هزار و ۳۰۰ کیلومترمربع می رسد.

دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه، کاهش ۴۰ درصدی در استفاده از آب کشاورزی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه را یکی از برنامه های جدی دولت برای احیای دریاچه عنوان و اظهار کرد: ما در این زمینه حق داریم نسبت به اجرای برنامه های نجات دریاچه به دقت عمل کنیم.

مدیر دفتر برنامه ریزی ستاد احیای دریاچه ارومیه نیز در این جلسه گفت: در حال حاضر پبیش از ۸۵ درصد از منابع آب تجدیدپذیر در کشور برداشت می شود در حالی که حد مجاز برداشت بر طبق شاخص سازمان ملل، حداکثر ۴۰ درصد می باشد. 

مسعود تجریشی افزود: کل مصرف منابع آب حوضه آبریز دریاچه ارومیه در حال حاضر چهار هزار و ۸۲۵ میلیون متر مکعب است که از این مقدار چهار هزار و ۲۹۱ میلیون متر مکعب در بخش کشاورزی و ۵۳۴ میلیون متر مکعب نیز در مصارف شرب و بهداشت و صنعت مورد استفاده قرار می گیرد.

وی برداشت بیش از حد مجاز از منابع آب تجدیدپذیر حوضه آبریز دریاچه ارومیه ، توسعه نامتوازن بخش کشاورزی حوضه آبریز دریاچه ارومیه و تغییرات اقلیمی و استمرار خشکسالی ها را از جمله عوامل اصلی موثر در روند خشکی دریاچه ارومیه عنوان کرد.

تجریشی با بیان این که برداشت بیش از حد از چاه ها یکی از مهم ترین عوامل کاهش رواناب رودخانه هاست، اظهار کرد: در حوضه آبریز دریاچه ارومیه بیش از ۸۸ هزار حلقه چاه دریاچه را محاصره کرده اند که از ورود جریان های سطحی به دریاچه ممانعت می کنند.

وی گفت: احتمال خشکی کامل دریاچه در صورت عدم تامین آب کافی برای دریاچه ارومیه در سال های پیشرو موجب ایجاد کویر ارومیه خواهد شد.

مدیر دفتر برنامه ریزی ستاد احیای دریاچه ارومیه، افزود: ایجاد ریزگردهای نمکی ناشی از توسعه کانون های تولید ریزگرد در دریاچه ارومیه و مناطق شوره زار مجاور آن ، بیابان زایی و پیشروی آن درمحدوده های کشاورزی و مسکونی، ایجاد بیماری های صعب العلاج در منطقه ، تخریب و از بین رفتن اراضی کشاورزی، افزایش مهاجرت از مناطق مجاور دریاچه و به ویژه تخلیه روستاهای نزدیک دریاچه و نوسان در پارامترهای اقلیمی حوضه مانند افزایش دما، کاهش بارش از جمله خطرات و آسیب های احتمالی ناشی از تداوم خشکی دریاچه ارومیه است.

وی تخریب بافت های ریوی در اثر ورود غبارات نمکی- سیلیسی و بروز بیماری های آسم و برونشیت را مهمترین پیامد طوفان های نمک خواند و ادامه داد: افزایش شمار مبتلایان به سرطان مری در مناطق تحت نفوذ طوفان، ایجاد زخم های پوستی، بروز ناهنجاری های ریوی، مثانه ای و سرطان، مشکلات سیستم عصبی و آسیب های کبدی از جمله دیگر خطرات خشکی دریاچه بر سلامت انسان هاست.

تجریشی، راهکارهای مصوب کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه را ممنوعیت هرگونه افزایش برداشت از منابع آب حوضه و جلوگیری از توسعه جدید به ویژه در بخش کشاورزی، جلوگیری از برداشت غیر مجاز از آب های سطحی، انجام هماهنگی لازم با قوۀ قضاییه در راستای تسهیل و تسریع در اجرای قانون تعیین تکلیف چاه های فاقد پروانه به ویژه چاه های اثرگذار بر آب های سطحی، تدوین و پیاده سازی برنامه جامع آموزش، اطلاع رسانی، آگاه سازی و جلب مشارکت عمومی و جوامع محلی در راستای تبیین پیامدهای وضعیت موجود و اهمیت احیای دریاچه ارومیه برشمرد.

وی تاکید کرد: هرگونه توسعه اراضی کشاورزی اعم از تبدیل اراضی ملی منابع طبیعی به کشاورزی، دیم به آبی، زراعی به باغی در سطح حوضه آبریز دریاچه ارومیه و هرگونه عملیات منجر به افزایش برداشت از منابع آب حوضه اعم از ایجاد و به سازی ایستگاه های پمپاژ آب، احداث آب بندان و سدهای معیشتی در سطح حوضه آبریز دریاچه ارومیه ممنوع بوده و وزارت خانه های نیرو و جهادکشاورزی موظفند ضمن ممنوعیت صدور مجوز در این خصوص، با متخلفین برخورد کرده و گزارش عملکرد ماهانه را به دبیرخانه کارگروه ارائه کنند.

دریاچه ارومیه به عنوان بزرگ ترین دریاچه کشور و دومین دریاچه آب شور جهان از حدود دو دهه قبل با مشکل خشکی دست به گریبان است. 

اشتراک‌گذاریتوئیتاشتراک‌گذاری
میثم رودکی

میثم رودکی

فعال گردشگری و راهنمای کوهستان

نوشته‌‌های مرتبط

اروند رود؛ رودخانه‌ای به بلندای تاریخ
محیط زیست

اروند، لایروبی می شود

توسط میثم رودکی
کوه راهدان یا «کوه رادون»
محیط زیست

کوه رادون تکه تکه می شود

توسط میثم رودکی
بارش برف در جاده چالوس / تردد فقط با زنجیرچرخ
محیط زیست

بارش برف و باران گسترده در سراسر کشور

توسط میثم رودکی
وضعیت آب و هوای تهران فردا یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳
محیط زیست

وضعیت آب و هوای تهران فردا یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳

توسط میثم رودکی
هشدار سازمان غذا و دارو درباره کیسه های چای
محیط زیست

هشدار سازمان غذا و دارو درباره کیسه های چای

توسط میثم رودکی
راه ارتباطی مسیر سروآباد - اورامان - پاوه در محدوده گردنه ژالانه به دلیل بارش سنگین برف و سقوط بهمن مسدود شد.
محیط زیست

صدور هشدار قرمز هواشناسی بارش سنگین برف/ کولاک، یخبندان و افت شدید دما

توسط میثم رودکی
نوشته‌ی بعدی
در استان یزد به عباس شایقی، همیار محیط زیست شلیک شده است.

دلایل تیراندازی به یک محیط بان

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • در جریان
  • دیدگاه‌ها
  • آخرین
چه جاذبه‌های طبیعی در جزیره قشم وجود دارد؟ شگفتی‌های بی‌پایان خلیج فارس

چه جاذبه‌های طبیعی در جزیره قشم وجود دارد؟ شگفتی‌های بی‌پایان خلیج فارس

خرید ملک در دبی بهترین گزینه مهاجرتی

چرا خرید ملک در دبی بهترین گزینه مهاجرتی است؟

خانه های رنگی کنار پل غازیان بندر انزلی - عکاس: مهتاب انارکی

استاندار گیلان: تکلیف سرمایه گذاران گردشگری را روشن کنید

سفرهای مهاجرتی؛ سفری که زندگی‌ات را تغییر می‌دهد

سفرهای مهاجرتی؛ سفری که زندگی‌ات را تغییر می‌دهد

کانترهای فروش یک آژانس مسافرتی

چگونگی اخذ مجوز دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی

19
اتوبوس های تندرو بی آر تی شهر تهران

طرح واگذاری خطوط BRT به بخش خصوصی

19
نمایی از لابی هتل اسپیناس پالاس

هتل اسپیناس پالاس، بزرگ ترین و جنجالی ترین هتل ایران افتتاح شد

18

شیخ سلمان کعبی نماد استعمارستیزی در خوزستان است

16
محله گینزا، ترکیبی از سنت و مدرنیته

گینزا؛ قلب تپنده توکیو، نبض مد و تجارت

نمایشگاه اکسپوی ژاپن | اکسپو 2025

نقش استارتاپ‌ها و شرکت‌های فناور در اکسپو ۲۰۲۵

سفر به تایلند | تور تایلند

راهنمای سفر به تایلند

خرید ارزان ترین تور روسیه

خرید ارزان ترین تور روسیه

سرویس‌های خبری

  • گردشگری
  • میراث فرهنگی
  • گوناگون
  • حمل و نقل
  • هتلداری
  • صنایع دستی
  • تورگردانان و آژانسهای مسافرتی
  • آموزش
  • تکنولوژی
  • گردشگری
  • میراث فرهنگی
  • گوناگون
  • حمل و نقل
  • هتلداری
  • صنایع دستی
  • تورگردانان و آژانسهای مسافرتی
  • آموزش
  • تکنولوژی

ما در شبکه‌های اجتماعی

Rss X-twitter Instagram

عضویت در خبرنامه

با نام بردن از "خبرگزاری دنیای سفر" در بهره گیری از نوشته ها، تلاش ما را ارج نهید.

طراحی سایت و پشتیبانی با ایران سئو

خوش آمدید!

وارد ناحیه کاربری خود شوید

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای بازنشانی رمز عبور خود وارد کنید.

ورود به سیستم
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • گردشگری
  • میراث فرهنگی
  • گوناگون از سفر
  • حمل و نقل
  • هتلداری
  • صنایع دستی
  • تورگردانی

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.