به گزارش اداره کل میراث فرهنگی استان یزد، محسن ذاکری نیا روز چهارشنبه در باره این بنای تاریخی گفت: منبعی در مورد تاریخ دقیق ساخت این بقعه وجود ندارد، اما با توجه به سبک معماری بنا قدمت آن به دوره صفویه مربوط است.
وی با اشاره به اینکه این بنا به شماره ۳۱۳۱۴ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده، اظهار کرد: بقعه متعلق به شخصیت خاصی که در آن مدفون باشد؛ نیست و در بین سکنه روستا به ۱۲ امام معروف است.
سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی یزد ادامه داد: در وسط بقعه چاهی قرار دارد که اعتقاداتی در مورد آن مطرح است و سکنه محل می گویند در این چاه تصویر ماه و ستاره ای قابل رویت بود و این در حالی است که چاه در داخل بنا حفر شده و انعکاس تصویر ماه یا ستاره در آب چاه امکان نداشته و در صورت صحت موضوع، امری خارق العاده بوده؛ اکنون چاه آب ندارد و خشک است.
وی خاطرنشان کرد: بنا خشتی با نقشه ای چلیپایی است که به شکل چهارطاقی خودنمایی می کند. ساختار این بنا که به باورهای مردم به ویژه ساکنان محل اهمیت خاصی بخشیده، در حفظ موجودیت بنای بقعه در دو سه قرنی که بر آن گذشته تاثیر زیادی داشته است.
شایان ذکر است؛ استان یزد ۱۶۰۰ اثر تاریخی ثبت شده غیرمنقول و ۶۰۰ بنای تاریخی ثبت شده ملی دارد که میزبان گردشگران داخلی و خارجی است. هم چنین استان یزد ۲ هزار و ۲۷۰ هکتار بافت تاریخی دارد که شهر یزد به عنوان نخستین شهر خشت خام و دومین شهر تاریخی جهان دارای بافت تاریخی به مساحت عرصه ۷۴۳ هکتار و مساحت حریم ۵ هزار هکتار در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.