چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت
  • خانه
  • درباره ما
  • ورود
دنیای سفر
  • گردشگری
  • میراث فرهنگی
  • گوناگون از سفر
  • حمل و نقل
  • هتلداری
  • صنایع دستی
  • تورگردانی
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
دنیای سفر
  • گردشگری
  • میراث فرهنگی
  • گوناگون از سفر
  • حمل و نقل
  • هتلداری
  • صنایع دستی
  • تورگردانی
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
نصب افزونه : آیکون سبد خرید به افزونه ووکامرس نیاز دارد.
دنیای سفر
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج

ایران کشوری با فرصت های رقابتی در روندهای جهانی گردشگری

میثم رودکی توسط میثم رودکی
دوشنبه، ۱۱ آبان
در گردشگری
0 0
0
خانه گردشگری

فیلیپ پیرس، رئیس مجمع جهانی مطالعات گردشگری (ITSA) و سردبیر مجله تحقیقات سالانه گردشگری، در سمپوزیوم نیم روزی «روندهای رفتار گردشگر» در دانشگاه علامه طباطبایی اظهار کرد: انگیزه های گردشگران از سفر به مقاصد مختلف در طول سال های گذشته تغییر کرده و در حال حاضر جهان با ۵ روند اصلی در گردشگری بین المللی رو به رو است. وی افزود: روند به مفهوم یک الگوی قابل مشاهده که از رفتار موجود گردشگران جهان اخذ می شود، با احتمال ۹۰ درصد دوباره تکرار خواهد شد.

پیرس تصریح کرد: شناخت روندهای گردشگری در پیش بینی رفتار گردشگران و تطابق منطقی بخش تقاضا و عرضه در فراهم ساختن خدماتی کیفی و ارزشمند بسیار مهم است.

رئیس مجمع جهانی مطالعات گردشگری، با تاکید بر اهمیت گردشگری بین المللی، اولین روند جهانی را افزایش تعداد گردشگران چینی و متفاوت شدن خواسته ها و نیازهای گردشگری آنها دانست و گفت: تعداد گردشگران برون مرزی چین در سال ۲۰۱۴، ۱۱۵ میلیون نفر بوده است که مقاصد متفاوتی را در سطح جهان مورد بازدید قرار داده اند. اهمیت این گردشگران برای کشورهای گردشگر پذیر نباید تنها در تعداد آنها باشد بلکه توجه به ویژگی های منحصر به فرد رفتاری و تمایلات متفاوت آنها است که باید مورد توجه واقع شود. از نظر پیرس: توجه به تفاوت های گردشگران چینی نسبت به سایر گردشگران، متناسب کردن خدمات گردشگری بر اساس نیازها و علایق آن ها می تواند در موفقیت مقاصد گردشگری در جذب این بازار عظیم موثر باشد.

استاد دانشگاه جیمز کوک استرالیا، با تصدیق رشد گردشگران برون مرزی شخصی و گروهی چین بیان کرد: این تعداد گردشگر غالبا، جوانان تحصیل کرده، آشنا با تکنولوژی و زبان های خارجی (خصوصا انگلیسی) هستند که به تجربه ی جنبه های مذهبی-روحانی جوامع دیگر علاقه مند بوده و تمایل دارند در فعالیت های بدیع فیزیکی و ماجراجویانه مشارکت کنند.

پیرس اظهار کرد: تورهای ستاره شناسی کویرهای ایران برای گردشگران چینی بسیار جذاب است. در حال حاضر تنها در شانگهای ۴۰ کلوب ستاره نگری وجود دارد که اعضای آنها به ستاره شناسی و دیدن آسمان شب علاقه بسیار دارند. وی افزود: اگرچه در شانگهای به سبب آلودگی هوا، آلودگی های نوری و بصری، ساختمان های بلند و … امکان دیدن ستارگان ممکن نیست، اما بازاریابی درست و آگاهانه کشوری چون ایران در جذب این گردشگران تاثر گذار است.

سردبیر مجله تحقیقات سالانه گردشگری، در خصوص روند دوم حاکم بر گردشگری بین المللی گفت: امروزه بیشتر گردشگران با هدف کسب تجارب متفاوت به دنبال مقاصد نوظهور و جدید می روند. وی افزود: نکته جالب در این روند این است که گردشگران با وجود تجربه ی لذت بخش خود از یک مقصد گردشگری و با تلاش برای حفظ وفاداری خود به آن مقصد، باز هم ترجیح می دهند به سراغ مقاصد جدیدی بروند. پیرس اشاره کرد: در بین تمام صنایع تنها در صنعت گردشگری تعارض بین وفاداری گردشگری به یک مقصد و علاقه به بازدید مجدد از آن به پیروزی بازدید از یک مقصد جدیدتر منجر می شود.

رئیس مجمع جهانی مطالعات گردشگری، معتقد است: در دنیای گردشگری امروز فرصت های بسیاری برای تعقیب این تمایل گردشگران به بدیع بودن تجارب سفر وجود دارد. فرصت های نوین در قالب اشکال جدید و خاص اقامتی، فعالیتی، و جالب تر از همه در اشکال جدید تعاملات انسانی دیده می شود.

پیرس تصریح کرد: گردشگران مالزیایی و اندونزیایی بسیار نسبت به فرصت های گردشگری ایجاد شده به واسطه ی گردشگری حلال، در کشورهای خاورمیانه، خصوصا امارات متحده عربی، هیجان زده هستند. زیرا وجود بسترهای گردشگری خلاقانه و زیرساخت های لوکس و زیبا در شهر دبی، فرصت های جدیدی را برای گردشگران مسلمان فراهم ساخته است. وی افزود: تنها مقاصدی در این روند موفق خواهند بود که بتوانند با استفاده از خلاقیت خود، جاذبه های بدیع مقصد خود را در قالب فعالیت های جدید گردشگری به گردشگران نشان دهند.

استاد دانشگاه جیمز کوک استرالیا، سومین روند گردشگری بین المللی را که با سرعت زیاد در سراسر دنیا در حال رشد است، درگیر کردن گردشگر، تنها در یک مقصد دانست و گفت: گردشگری آهسته به عنوان یکی از جنبه های این روند  تنها بر یک مقصد و یک مکان تاکید می کند و بستری را فراهم می سازد تا گردشگر از تمام جاذبه ها، شیوه ی زندگی و کار مردم محلی یک مقصد در کنار تمام چیزهای کوچک و بزرگ آن لذت ببرد. پیرس اضافه کرد: اقامت بیشتر گردشگر در یک مکان برای کسب و کار و تجارت گردشگری بسیار مفید است زیرا جذب اقتصادی و مالی را در آن مقصد بیشتر خواهد کرد.

فیلیپ پیرس افزود: گردشگران دارای علایق شدید و جدی نسبت به یک فعالیت فراغتی نیز در حقیقت از نمودهای روند سوم هستند. وی همچنین اشاره کرد: گردشگران با علایق خاص به واسطه ی درگیر شدن در یک فعالیت گردشگری و با اقامت در یک مکان خاص، به تعقیب علاقه ی خود پرداخته و عواید بسیاری را نصیب جامعه ی میزبان می نمایند. پیرس بیان کرد: پرنده نگرانی که ساعت ها و روزها تنها در یک مکان می مانند تا یک گونه خاص  از پرندگان را تماشا کنند، در حقیقت این روند را دنبال می کنند.

رئیس مجمع جهانی مطالعات گردشگری، گفت: روند درگیر شدن گردشگر در یک مقصد خاص با گونه های دیگری از انواع گردشگری نیز پشتیبانی می شود:گردشگری داوطلبانه یا نوع دوستانه. این گونه ی خاص از گردشگری که دارای طول اقامت بیشتری بوده و نتیجتا درآمدهای بسیاری را عاید مقاصد گردشگری می کند، سالانه تعداد گردشگران بسیاری را برای کمک به مردم در سایر نقاط دنیا وارد کشورهای مختلف می کند. این گردشگران با توجه به توانایی و مهارت های خود در شکل خاصی چون تدریس، ساخت و ساز و … به کودکان و مردمان اینگونه کشور ها کمک می کنند و در فعالیت های خیرخواهانه برای مردم مقصد گردشگری درگیر می شوند. وی افزود: تمایل گردشگران به مشارکت و درگیر شدن در بسترهای اجتماعی جامعه مقصد، روز به روز در حال افزایش است.

فیلیپ پیرس در توضیح روند چهارم گفت: در بین سنین ۱۸ تا ۲۵ سالگی بسیاری از افراد با ایجاد یک شکاف زمانی در زندگی خود با انجام سفر درصدد شناخت شخصیتی-روانی و کشف اهداف خود از زندگی بر می آیند. وی اشاره کرد: این گونه گردشگران معتقدند به آگاهی های فرهنگی بیشتری از دنیای پیرامون خود نیاز داشته و با انجام این سفرها و افزایش شناخت و آگاهی خود از دنیا می توانند، در آینده، بهتر بر مشکلات خود فائق آیند. گردشگران کوله پشتی از دنباله کنندگان این روند هستند.

استاد دانشگاه جیمز کوک استرالیا، روند رو به رشد چهارم را در عصر حاضر، صحنه های تماشایی رویدادهای کوچک و بزرگ جهانی، ملی و محلی دانست و گفت: هر ساله گردشگران بسیاری برای بازدید از رویدادهایی مانند جام جهانی فوتبال، بازی های المپیک دست به سفر می زنند. وی افزود: این رویدادهای تفریحی و سرگرم کننده که با موسیقی، رقص، نورپردازی و اجراهای باشکوه و عظیم همراه است می تواند درآمدهای بسیاری نصیب کشورهای مقصد سازد. پیرس تصریح کرد: در ایران نیز رویدادی مانند عاشورا با حضور معنوی و اجرای باشکوه مردم، در کنار موسیقی عاشورا می تواند پتانسیل زیادی برای جذب گردشگران داشته باشد.

وی، آخرین روند گردشگری بین المللی را، مربوط به گردشگرانی دانست که درصدد حفظ و بازیابی سلامتی و یا درمان بیماری های خود هستند. پیرس بیان کرد: بشر هم اکنون در نقطه ای از تاریخ قرار دارد که تعداد شهروندان کهنسال آن بیش از هر زمان دیگر در جهان است. این بازار بالقوه برای حفظ سلامت خود به فعالیت های گوناگونی دست می زند و در این فرآیند به انتخاب مقاصدی می پردازد که از اسپا های لوکس، چشمه های آب گرم و بیمارستان های مجهز برخوردار باشد.

فیلیپ پیرس، گردشگری پزشکی را یکی از حوزه های رو به رشد در ایران دانست و گفت: دستیابی به استانداردهای بین المللی پزشکی و گردشگری پزشکی، در گسترش این نوع خاص از گردشگری برای کشوری چون ایران که خواستار جلب گردشگران پزشکی و سلامت است، بسیار مهم است.

سردبیر مجله مطالعات گردشگری گفت: از منظر گردشگری بین الملل، از بین تمام روندهای اشاره شده، به نظر نمی رسد ایران از آمادگی لازم برای درگیر کردن گردشگر در مقاصد خود برخوردار باشد زیرا قبل از تعامل گردشگران و مردمان محلی، باید یادگیری های فرهنگی بسیاری صورت پذیرد تا این اتفاق به گونه ای مثبت قابل حصول شود.

وی همچنین افزود: توجه به روند چین برای ایران بسیار مهم است. واقع شدن در جاده ابریشم و ارتباط تاریخی ایران و چین تعاملات آسان تری را برای این دو کشور فراهم می سازد. پیرس در ادامه بیان کرد: نوظهور و بدیع بودن جاذبه ها و چشم اندازهای ملموس و ناملموس ایران به عنوان یک مقصد گردشگری در رشد گردشگری ایران بسیار تاثیر گذار است. تفاوت‌های تاریخی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی ایران می تواند از این نقطه نظر برای گردشگران به انگیزه ای برای سفر تبدیل شود.

رئیس مجمع جهانی مطالعات گردشگری، اضافه کرد: ایران دارای رویدادهای ملی، مذهبی و فرهنگی بسیاری است که می تواند در روندهای کنونی جهان نقش برجسته ای در جذب گردشگر، ایفا کند.
پیرس در ادامه گفت: ایران با توسعه ی استانداردهای پزشکی خود می تواند از روند رو به رشد گردشگری سلامت استفاده کند درآمد خود را در این زمینه افزایش دهد.

استاد دانشگاه جیمز کوک استرالیا، ایران را کشوری پهناور با جاذبه هایی برجسته و متنوع دانست و گفت: آینده ی گردشگری ایران به کیفیت خدمات ارائه شده در آن بستگی دارد. لزومی ندارد ایران همچون کشورهایی مانند ترکیه، اسپانیا، یونان و … در جلب گردشگران انبوه تلاش کند. وی افزود: ایران باید بر کیفیت بالا، منحصر به فردی و ارزشمندی تجربه گردشگران خود تاکید کند تا آنها حاضر شوند در قبال استفاده از خدمات گردشگری ایران هزینه های بالاتری را بپردازند. پیرس معتقد است: با طراحی متفاوت محصولات گردشگری با کیفیت و جایگاه یابی مناسب در بازار بین المللی، ایران می تواند به عنوان یک مقصد گران و کیفی در عرصه ی گردشگری با موفقیت های بیشتری گام بردارد.

اشتراک‌گذاریتوئیتاشتراک‌گذاری
میثم رودکی

میثم رودکی

فعال گردشگری و راهنمای کوهستان

نوشته‌‌های مرتبط

محله گینزا، ترکیبی از سنت و مدرنیته
گردشگری

گینزا؛ قلب تپنده توکیو، نبض مد و تجارت

توسط میثم رودکی
سفر به تایلند | تور تایلند
گردشگری

راهنمای سفر به تایلند

توسط میثم رودکی
خرید ارزان ترین تور روسیه
گردشگری

خرید ارزان ترین تور روسیه

توسط میثم رودکی
موزه آلمان | Deutsches Museum
گردشگری

۱۰ موزه علمی برتر جهان

توسط میثم رودکی
موزه بابل | Babol Ganjineh Museum
گردشگری

موزه بابل، گشتی در زندگی گذشتگان

توسط میثم رودکی
در مراسم روز جهانی موزه در ایران چه گذشت؟
گردشگری

در مراسم روز جهانی موزه در ایران چه گذشت؟

توسط میثم رودکی
نوشته‌ی بعدی
بازار سکه و ارز تهران

نرخ دلار 110 تومان بالا رفت / قیمت سکه پائین آمد

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • در جریان
  • دیدگاه‌ها
  • آخرین
چه جاذبه‌های طبیعی در جزیره قشم وجود دارد؟ شگفتی‌های بی‌پایان خلیج فارس

چه جاذبه‌های طبیعی در جزیره قشم وجود دارد؟ شگفتی‌های بی‌پایان خلیج فارس

خرید ملک در دبی بهترین گزینه مهاجرتی

چرا خرید ملک در دبی بهترین گزینه مهاجرتی است؟

خانه های رنگی کنار پل غازیان بندر انزلی - عکاس: مهتاب انارکی

استاندار گیلان: تکلیف سرمایه گذاران گردشگری را روشن کنید

محله گینزا، ترکیبی از سنت و مدرنیته

گینزا؛ قلب تپنده توکیو، نبض مد و تجارت

کانترهای فروش یک آژانس مسافرتی

چگونگی اخذ مجوز دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی

19
اتوبوس های تندرو بی آر تی شهر تهران

طرح واگذاری خطوط BRT به بخش خصوصی

19
نمایی از لابی هتل اسپیناس پالاس

هتل اسپیناس پالاس، بزرگ ترین و جنجالی ترین هتل ایران افتتاح شد

18

شیخ سلمان کعبی نماد استعمارستیزی در خوزستان است

16
پل شاه عباسی کرج | پل دختر کرج | پل خاتون کرج

پل خاتون کرج مرمت شد

هتل ایران - بندرانزلی | Iran Hotel - Bandar Anzali - Gilan Province

هتل ایران بندرانزلی تعیین تکلیف می شود؟

محله گینزا، ترکیبی از سنت و مدرنیته

گینزا؛ قلب تپنده توکیو، نبض مد و تجارت

نمایشگاه اکسپوی ژاپن | اکسپو 2025

نقش استارتاپ‌ها و شرکت‌های فناور در اکسپو ۲۰۲۵

سرویس‌های خبری

  • گردشگری
  • میراث فرهنگی
  • گوناگون
  • حمل و نقل
  • هتلداری
  • صنایع دستی
  • تورگردانان و آژانسهای مسافرتی
  • آموزش
  • تکنولوژی
  • گردشگری
  • میراث فرهنگی
  • گوناگون
  • حمل و نقل
  • هتلداری
  • صنایع دستی
  • تورگردانان و آژانسهای مسافرتی
  • آموزش
  • تکنولوژی

ما در شبکه‌های اجتماعی

Rss X-twitter Instagram

عضویت در خبرنامه

با نام بردن از "خبرگزاری دنیای سفر" در بهره گیری از نوشته ها، تلاش ما را ارج نهید.

طراحی سایت و پشتیبانی با ایران سئو

خوش آمدید!

وارد ناحیه کاربری خود شوید

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای بازنشانی رمز عبور خود وارد کنید.

ورود به سیستم
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • گردشگری
  • میراث فرهنگی
  • گوناگون از سفر
  • حمل و نقل
  • هتلداری
  • صنایع دستی
  • تورگردانی

© 2025 تمامی حقوق برای وب‌سایت دنیای سفر محفوظ است.