به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه، اسدالله رازانی، استاندار کرمانشاه در بازدید از اماکن تاریخی حومه کرمانشاه گفت: یکی از اصلی ترین پایه های توسعه اقتصادی و فرهنگی استان بخش گردشگری است و ما در حال تعریف یک کریدور گردشگری برای کرمانشاه هستیم.
وی مسیر بیستون-طاق بستان را بهترین گزینه برای این کریدور گردشگری عنوان کرد و افزود: بیستون بر سر راه ورودی شرقی کرمانشاه قرار گرفته است که در حال حاضر وضع مناسبی ندارد. وی در ادامه گفت: وجود مجموعه جهانی بیستون، اثر باستانی تاق بستان و دیگر آثار تاریخی در استان کرمانشاه موقعیت ممتازی به لحاظ گردشگری برای استان ایجاد کرده و به جرات می توانیم ادعا کنیم یکی از اصلی ترین پایه های توسعه اقتصادی و فرهنگی استان، بخش گردشگری است.
استاندار کرمانشاه تصریح کرد: برنامه هایی داریم که از محل اعتبارات ملی و استانی و با استفاده از امکانات بخش خصوصی با تمرکز و جهت دهی جدی نسبت به کرمانشاه با مرکزیت دو منطقه بیستون و طاق بستان در گردشگری استان رونق ایجاد کنیم. این دو منطقه به لحاظ جاذبه های گردشگری و تاریخی امتیاز خوبی برای استان محسوب شده است و این جرأت را به مسئولان می دهد که ادعا کنیم یکی از پایه های توسعه استان مبتنی بر گردشگری است و باید کارهای بهتری در این زمینه انجام شود.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در دو محوطه طاق بستان و بیستون گفت: در هر دو مجموعه اقدامات و آزادسازی های خوبی انجام شده، اما حجم زیادی از کارها هنوز باقی مانده است.
شایان ذکر است؛ استان کرمانشاه دارای افزون بر ۴ هزار اثر شناسایی شده تاریخی و طبیعی است که در این بین، تنها کتیبه و محوطه تاریخی بیستون از سوی یونسکو به ثبت جهانی رسیده و با اینکه تلاش هایی برای ثبت جهانی طاق بستان به عنوان سهمیه ایران در سال ۲۰۱۵ انجام شد ولی نبود اعتبارات و روند کند ساماندهی باعث شد تا یونسکو اثر تاریخی شوش در استان خوزستان را جایگزین طاق بستان کرده و آن را به ثبت جهانی برساند.