سید احمد نجیبی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: ثبت جهانی روستای ابیانه مستلزم رعایت اصولی نصب علمک و کنتور گاز منازل است که متاسفانه این الگو رعایت نشده است.
وی تصریح کرد: در نشست با مدیرعامل شرکت گاز استان اصفهان قرار شد در راستای ثبت جهانی میراث فرهنگی روستای تاریخی ابیانه اقدام های اساسی در جهت نصب علمک و کنتور گاز در منازل روستا صورت گیرد.
نجیبی گفت: پس از ارتقای پایگاه حفاظتی ابیانه از سطح استانی به سطح ملی در سال گذشته، فعالیت این پایگاه در راستای فراهم کردن مقدمات ثبت جهانی این روستای تاریخی در ماه های اخیر آغاز شد و هم اکنون با جدیت در حال تهیه پرونده ثبت جهانی این روستای تاریخی هستیم.
وی افزود: هم اکنون با جانمایی نادرست علمک ها در روستا مانع بزرگی در ثبت جهانی میراث فرهنگی ابیانه صورت گرفته است که این نگرانی به مسئولان امر گزارش شده است.
مدیر پایگاه پژوهشی ابیانه به ویژگی های تاریخی روستای ابیانه اشاره و ابراز امیدواری کرد: با برنامه ریزی و حل مشکل یاد شده بزودی شاهد ثبت جهانی این روستای ارزشمند باشیم.
یوسف حسنی فرماندار نطنز نیز با اشاره به وضعیت روستای تاریخی ابیانه گفت: این روستا مشکلاتی دارد که حل آنها مستلزم همکاری همه نهادهای خدمتگذار و نهادهای مردمی است و در زمینه حل مشکل علمک های گاز روستا نیز فرمانداری آمادگی همکاری در جهت حل موضوع ثبت جهانی میراث فرهنگی ابیانه را دارد.
ابیانه از توابع بخش مرکزی نطنز در استان اصفهان و در فاصله ۴۰ کیلومتری شمال غربی این شهرستان در دامنه کوه کرکس واقع شده است، این روستا در مردادماه ۱۳۵۴ با شماره ثبت ۱۰۸۹ به عنوان اثر ملی به ثبت رسید.
مسجد جامع ابیانه با ۹۶۰ سال قدمت دارای منبر و محرابی چوبی با خط نوشته های کوفی، معماری بی نظیر، آب و طبیعت در بقعه امامزادگان یحیی و عیسی (ع)، مسجد حاجتگاه از دوره صفویه، آسیاب های بادی منتسب به دوران قبل از صفویه و قلعه پالاهومونه در بیرون از روستا با چشم انداز فضای معماری پلکانی ابیانه از کنار این قلعه از جمله آثار و ابنیه ارزشمند تاریخی این روستاست.
چهارطاقی آتشکده هارپاک، آب انبار ناره، مسجد پرزله متعلق به عصر ایلخانی، ساباط ها، حدود ۱۵۰ در چوبی ار جنس درخت گردو و چنار با قدمت ۶۰۰ تا ۸۰۰ ساله و خانه های چهار صفه از دیگر شاخص های تاریخی روستای ابیانه است.