سه شنبه، ۳۰ اردیبهشت
  • خانه
  • درباره ما
  • ورود
دنیای سفر
  • گردشگری
  • میراث فرهنگی
  • گوناگون از سفر
  • حمل و نقل
  • هتلداری
  • صنایع دستی
  • تورگردانی
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
دنیای سفر
  • گردشگری
  • میراث فرهنگی
  • گوناگون از سفر
  • حمل و نقل
  • هتلداری
  • صنایع دستی
  • تورگردانی
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
نصب افزونه : آیکون سبد خرید به افزونه ووکامرس نیاز دارد.
دنیای سفر
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج

بالاخره زمستان امسال خیلی سرد است یا افزایش دما داریم؟

میثم رودکی توسط میثم رودکی
چهارشنبه، ۲۹ مهر
در محیط زیست
0 0
0
خانه محیط زیست

معاون وزیر نیرو در امور آب با اشاره به نامه وزیر نیرو درباره پدیده ال نینو و تأثیر آن بر شرایط آب و هوایی کشور گفت: امسال پدیده النینو قوی در دنیا اتفاق خواهد افتاد اما درباره تأثیر این پدیده بر کشور ما کار تحقیقاتی مدون و کاملی انجام نگرفته است.

رحیم میدانی افزود: وزارت نیرو یک دستگاه خدمت رسان در زمینه آب و برق است به همین علت برای یک دستگاه عملیاتی پیش بینی این مفاهیم با دستگاه های علمی تفاوت بسیاری دارد. برای ما مهم است که آمادگی خود را تا حدی افزایش دهیم که اگر پدیده النینو اتفاق افتاد آسیب نبینیم. ما به عنوان یک دستگاه خدمت رسان باید سناریوهای بدبینانه را تنظیم کنیم تا ببینیم اگر این پدیده رخ داد ما در چه وضعی قرار می گیریم.

رئیس مرکز اقلیم شناسی نیز گفت: نتایج ما صرفا تحقیقاتی و دانشگاهی است اما بین پدیده النینو در غرب دنیا و بارش هایی که در شرق دنیا اتفاق می افتد ارتباط هایی به ویژه در ماه های سرد سال مشاهده شده است. مطالعاتی که در کشور انجام شده است و نقشه ها و مدل های پیش بینی ما بر این موضوع تأکید دارد که رفتار دما در ماه های آینده در حد طبیعی یا بیشتر از طبیعی است.

مجید حبیبی افزود: مرکز ملی اقلیم شناسی وظیفه پیش بینی و تفسیر را بر عهده دارد و از سه ماه گذشته الگوهای ما نشان می دهد که النینو در حال شکل گیری و پیامد آن این است که ما احتمالا با روند افزایش بارش های رگباری و سنگین در نیمه شمالی کشور و بعضی از مناطق جنوبی کشور روبرو خواهیم بود. بر اساس پیش بینی های مرکز اقلیم شناسی، روند پاییز به گونه ای است که در نواحی شمالی کشور بارش و دما بیشتر از حد طبیعی خواهد بود و افزایش دما در بیشتر نقاط کشور اتفاق خواهد افتاد. برای زمستان نیز پیش بینی ما این است که تا بهمن ماه، رفتار بارشی تا نرمال و کمتر از نرمال است اما دما بیشتر از نرمال است.

رئیس مرکز اقلیم شناسی گفت: محققان وزارت نیرو متونی را ترجمه و به مجموعه ای از مطالعات و تحقیقات استناد کرده اند اما نیاز بود پیش از اطلاع رسانی به صورت جامع که مدیران دستگاه های مختلف استان ها را حساس و مردم را نگران کرده است، این موضوع را با متولی امر پیش بینی هواشناسی مطرح می کردند و مشاوره می گرفتند. اطلاع رسانی در این سطح نباید انجام می گرفت و از مردم می خواهم که نگران این موضوع نباشند.

در ادامه هدایت فهمی، استاد دانشگاه درباره چگونگی وقوع پدیده النینو توضیحاتی داد و گفت: تحقیقات نشان می دهد که پدیده النینو با بارش در کشور به ویژه در مناطق شمال و نیمه جنوبی کشور ارتباط مستقیم دارد و وقتی جبهه ها با هم تداخل پیدا کند و این پدیده شدید شود بارش های بسیار سنگین با تلفات بالای انسانی به وجود خواهد آمد.

وی تصریح کرد: همه این پیش بینی ها احتمالی است و هیچ کس نمی تواند بگوید با قطعیت اتفاق می افتد بنابراین باید این موضوع اطلاع رسانی شود که دستگاه های مرتبط آمادگی داشته باشند. اگر النینو به همین شدت ادامه پیدا کند ما امسال زمستان سردی خواهیم داشت. زمستان های سال های گذشته از جمله سال ۸۶ که دما به شدت پایین آمد، ‌همراه با پدیده لانینا بود اما آن میانگین دمایی که در زمستان امسال انتظار داریم دمای بالاتری است.

در ادامه بهنام سعیدی، معاون سازمان مدیریت بحران گفت: در چارچوب شرح وظایفی که برای این سازمان تعریف شده است، برنامه ریزی، سیاست گذاری و هماهنگی بین دستگاه های اجرایی را بر عهده دارد و در خصوص پدیده النینو ما وظیفه خود را برای پیش گیری و آمادگی دستگاه های اجرایی انجام می دهیم. ما از استانداران خواسته ایم شورای هماهنگی مدیریت بحران استان ها را تشکیل دهند و در مقوله های مختلف از جمله بازسازی معابر، آبراه ها، اندیشیدن تمهیدات مناسب در مسیل ها و رودخانه های داخل شهرها آمادگی داشته باشند.

همچنین ناصر چرخ ساز، رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر گفت: با توجه به هشداری که به ما داده شده است همه پایگاه های امداد و نجات در سراسر کشور و ۹۰۰ مرکز شبانه روزی در حال آماده باش هستند. ما چون یک دستگاه امدادی هستیم بطور دائم آمادگی داریم و در زمان هایی که هشدار اعلام می شود، ظرفیت را نسبت به روزهای عادی افزایش می دهیم.

معاون وزیر نیرو در امور آب درباره علت هماهنگی نکردن با سازمان هواشناسی گفت: ما سازمان هواشناسی را به عنوان یک دستگاه تخصصی قبول و ارتباط تنگاتنگی با آن داریم اما پیش بینی های این سازمان برای ما به عنوان یک دستگاه اجرایی مفهوم دیگری دارد.

میدانی افزود: ما با توجه به شرایط کاری خود مجبوریم مستقل از سازمان هواشناسی، پیش بینی کنیم چرا که اگر این اتفاق بیافتد و آب و برق مردم قطع شود گلایه ها بسیار گسترده خواهد بود. مکاتبات و هشدارهای ما درون سازمانی بوده و شاید سازمان مدیریت بحران صلاح دیده است که این موضوع به طور عمومی مطرح شود. ما باید به دستگاه های عملیاتی اجازه بدهیم که اطلاعات سازمان هواشناسی را بر اساس نیاز خود، تجزیه و تحلیل کنند و دستگاه های خدمت رسان باید کار خود را جدی و محکم بگیرند تا از وقوع خسارت و‌ آسیب های احتمالی پیش گیری کنند.

رئیس مرکز اقلیم شناسی نیز گفت: وزارت نیرو در حوزه وظایف دستگاهی خود دغدغه خاطر دارد و ما نیز از مدیریت ریسک این دستگاه تقدیر می کنیم اما تداخل وظایف و این شیوه اطلاع رسانی صحیح نیست. اگر سازمان هواشناسی ضعفی داشته باشد در برنامه ششم اولویت تأمین نیازهای سازمان است. ما در شرایط تحریم به سر می بردیم و نمی توانستیم فنآوری های موجود در کشورهای فوق پیشرفته در زمینه هواشناسی را تأمین کنیم و ضروری است که در سندهای بالادستی به مقوله تغییر اقلیم توجه شود.

هدایت فهمی در پایان گفت: زمانی که دستگاه مسئول هشدار نمی دهد دستگاه های دیگر یا جامعه علمی ورود پیدا می کنند و نمی توان به مردم گفت که ما دستگاه و امکانات نداشتیم که نتوانستیم پیش بینی کنیم و ما با همین امکانات محدود و تحقیقات دانشگاهی پیش بینی ها را انجام دادیم و امیدواریم سال پر بارانی پیش رو داشته باشیم.

اشتراک‌گذاریتوئیتاشتراک‌گذاری
میثم رودکی

میثم رودکی

فعال گردشگری و راهنمای کوهستان

نوشته‌‌های مرتبط

اروند رود؛ رودخانه‌ای به بلندای تاریخ
محیط زیست

اروند، لایروبی می شود

توسط میثم رودکی
کوه راهدان یا «کوه رادون»
محیط زیست

کوه رادون تکه تکه می شود

توسط میثم رودکی
بارش برف در جاده چالوس / تردد فقط با زنجیرچرخ
محیط زیست

بارش برف و باران گسترده در سراسر کشور

توسط میثم رودکی
وضعیت آب و هوای تهران فردا یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳
محیط زیست

وضعیت آب و هوای تهران فردا یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳

توسط میثم رودکی
هشدار سازمان غذا و دارو درباره کیسه های چای
محیط زیست

هشدار سازمان غذا و دارو درباره کیسه های چای

توسط میثم رودکی
راه ارتباطی مسیر سروآباد - اورامان - پاوه در محدوده گردنه ژالانه به دلیل بارش سنگین برف و سقوط بهمن مسدود شد.
محیط زیست

صدور هشدار قرمز هواشناسی بارش سنگین برف/ کولاک، یخبندان و افت شدید دما

توسط میثم رودکی
نوشته‌ی بعدی

گرامی داشت یاد جان باختگان کوهستان، مهم ترین برنامه کوهنوردان در روز کوهنورد

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • در جریان
  • دیدگاه‌ها
  • آخرین
چه جاذبه‌های طبیعی در جزیره قشم وجود دارد؟ شگفتی‌های بی‌پایان خلیج فارس

چه جاذبه‌های طبیعی در جزیره قشم وجود دارد؟ شگفتی‌های بی‌پایان خلیج فارس

خرید ملک در دبی بهترین گزینه مهاجرتی

چرا خرید ملک در دبی بهترین گزینه مهاجرتی است؟

خانه های رنگی کنار پل غازیان بندر انزلی - عکاس: مهتاب انارکی

استاندار گیلان: تکلیف سرمایه گذاران گردشگری را روشن کنید

سفرهای مهاجرتی؛ سفری که زندگی‌ات را تغییر می‌دهد

سفرهای مهاجرتی؛ سفری که زندگی‌ات را تغییر می‌دهد

کانترهای فروش یک آژانس مسافرتی

چگونگی اخذ مجوز دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی

19
اتوبوس های تندرو بی آر تی شهر تهران

طرح واگذاری خطوط BRT به بخش خصوصی

19
نمایی از لابی هتل اسپیناس پالاس

هتل اسپیناس پالاس، بزرگ ترین و جنجالی ترین هتل ایران افتتاح شد

18

شیخ سلمان کعبی نماد استعمارستیزی در خوزستان است

16
محله گینزا، ترکیبی از سنت و مدرنیته

گینزا؛ قلب تپنده توکیو، نبض مد و تجارت

نمایشگاه اکسپوی ژاپن | اکسپو 2025

نقش استارتاپ‌ها و شرکت‌های فناور در اکسپو ۲۰۲۵

سفر به تایلند | تور تایلند

راهنمای سفر به تایلند

خرید ارزان ترین تور روسیه

خرید ارزان ترین تور روسیه

سرویس‌های خبری

  • گردشگری
  • میراث فرهنگی
  • گوناگون
  • حمل و نقل
  • هتلداری
  • صنایع دستی
  • تورگردانان و آژانسهای مسافرتی
  • آموزش
  • تکنولوژی
  • گردشگری
  • میراث فرهنگی
  • گوناگون
  • حمل و نقل
  • هتلداری
  • صنایع دستی
  • تورگردانان و آژانسهای مسافرتی
  • آموزش
  • تکنولوژی

ما در شبکه‌های اجتماعی

Rss X-twitter Instagram

عضویت در خبرنامه

با نام بردن از "خبرگزاری دنیای سفر" در بهره گیری از نوشته ها، تلاش ما را ارج نهید.

طراحی سایت و پشتیبانی با ایران سئو

خوش آمدید!

وارد ناحیه کاربری خود شوید

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای بازنشانی رمز عبور خود وارد کنید.

ورود به سیستم
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • گردشگری
  • میراث فرهنگی
  • گوناگون از سفر
  • حمل و نقل
  • هتلداری
  • صنایع دستی
  • تورگردانی

© 2025 تمامی حقوق برای وب‌سایت دنیای سفر محفوظ است.