سعید شیرکوند در کنفرانس بینالمللی فرصتهای سرمایهگذاری در لرستان، افزود: امروز صنعت گردشگری در دنیا به عنوان یک صنعت شناخته شد که این صنعت در دنیا نوپا و با صنایع دیگر متفاوت است چون رشد فوقالعادهای دارد، به گونهای که هر صنعتی که در حوزه اقتصاد برداشته میشود رشد ۵ تا ۶ درصدی دارد اما صنعت گردشگری که حدود ۴۰ سال بوده به وجود آمده نرخ سود آن ۲۰ درصد است.
وی با بیان اینکه صنعت گردشگری رابطه مستقیم با پیشرفتهای تکنولوژیکی پیدا میکند، یادآور شد: طی ۵۰ سال گذشته درآمد حاصل از صنعت گردشگری از حدود ۱۰۰ میلیارد دلار به ۱۲۰۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۴ رسیده است که این افزایش درآمد جهش فوقالعادهای در این صنعت محسوب میشود.
شیرکوند از اینکه صنعت گردشگری در ایران صنعت مغفول و رها شدهای بود، انتقاد کرده و ادامه داد: البته این مهم دلایل مختلفی دارد که یکی از دلایل این بود که کشور متکی به درآمدهای نفتی بود و همواره دغدغه ما اقتصاد تک بعدی و نفتی بوده و بر اساس این مهم توجه به صنعت دیگری نشده است. وقتی دولتی خزانه خود را از محل فروش نفت پر میکند دیگر به فعالیتهای دیگر توجهی ندارد.
معاون برنامهریزی و سرمایهگذاری سازمان میراث فرهنگی، در جواب سوالات چرا بخش مالیات در کشور ضعیف است؟ و سهم مالیات در خزانه و هزینه دولت محدود است؟ بیان کرد: دلیل آن این است که ما تنها اقتصاد را به تامین نفت میدانستیم و گردشگری را به عنوان یک تفنن و سفر تلقی میکردیم در حالی که اگر گردشگری صنعت باشد زیربخشهای خود را نیز راهاندازی میکند و این خود درآمدزا و اشتغالزا است.
شیرکوند با بیان اینکه برای رشد و توسعه اقتصادی پایدار یک کشور باید در ابعاد مختلف سرمایهگذاری کرد، اظهار کرد: در ادبیات اقتصادی دنیای جدید، سرمایهگذاری مهمی که مورد توجه گرفته بحث سرمایه اجتماعی است. اگر کشوری سرمایه اجتماعی نداشته باشد نمیتواند از بقیه سرمایهها هم بهرهبرداری کند. منظور از سرمایه اجتماعی این است که در فضای عمومی اقتصاد کشور شرایطی ایجاد شود که تمام فعالان اقتصادی نسبت به فعالیتی که میخواهند انجام دهند اعتماد و اطمینان لازم را پیدا کنند.
شیرکوند گفت: چنانچه سیستم بانکی و سایر ارگانها بر سر راه سرمایه گذاری مشکل ایجاد کنند این نشان میدهد که سرمایه اجتماعی وجود ندارد اگر چه منطقه از پتانسیلها و توانمندیهای خوبی برخوردار باشد.