به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی، در این بازدید که معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور و مدیر کل
میراث فرهنگی استان نیز حضور داشتند، در ابتدا توضیحات لازم از روی نقشه توسط «اقدس کرم پور» مدیر پایگاه پژوهشی تون و بلده ارائه شد.
وی گفت: این قنات با داشتن ۷ هزار و ۲۰۰ فنجان آب که هر فنجان ۳ دقیقه بوده حدود دو سوم آن وقف است و ۱۰۰۰ هکتار باغ و ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار زمین کشاورزی از این قنات مشروب می شود.
کرم پور افزود: ۱۵ رشته قنات و ۴ چشمه به هم پیوسته قنات اصلی را تشکیل می دهند. وی مجموعه مدیریتی آب قنات بلده را از سال های گذشته دانست که در حال حاضر توسط هیئت مدیره تمام کارهای مربوط به آبیاری را انجام می دهند.
در ادامه این بازدید «یاموچی کازیا» نماینده یونسکو از نزدیک مسیر قنات بلده را مورد بازدید قرار داد وی با یک دوربین کوچک برای تهیه عکس از این قنات اقدام می کرد.
محمدحسن طالبیان معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور پس از بازدید یک روزه به همراه کارشناس ارزیابی یونسکو از مجموعه قنوات بلده در شهرستان فردوس اظهار داشت: قنات بلده فردوس پدیده ای شگفت انگیز و متفاوت در دل کویر است. قنات بلده فردوس از ارزش ها و مفاخر منطقه فردوس و خراسان جنوبی به شمار می رود و مردم باید با حساسیت بیشتری از این اثر تاریخی مهم حفاظت کنند.
وی افزود: قنات بلده فردوس از ۱۵ رشته قنات تشکیل شده که این قنات با یک دانش سنتی بسیار درجه یک مدیریت می شود و آب استحصالی از آن سبب آبادانی منطقه و نیز سیراب شدن بیش از ۲ هزار و ۳۸۲ هکتار مزارع و باغات کشاورزی می شود.
لازم به ذکر است پرونده قنات بلده که با این بازدید تکمیل می شود خرداد سال آینده در یونسکو بررسی و نتیجه نهایی اعلام خواهد شد.