دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت
  • خانه
  • درباره ما
  • ورود
دنیای سفر
  • گردشگری
  • میراث فرهنگی
  • گوناگون از سفر
  • حمل و نقل
  • هتلداری
  • صنایع دستی
  • تورگردانی
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
دنیای سفر
  • گردشگری
  • میراث فرهنگی
  • گوناگون از سفر
  • حمل و نقل
  • هتلداری
  • صنایع دستی
  • تورگردانی
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
نصب افزونه : آیکون سبد خرید به افزونه ووکامرس نیاز دارد.
دنیای سفر
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج

میراث فرهنگی و گردشگری در هفته گذشته

میثم رودکی توسط میثم رودکی
جمعه، ۱۸ اسفند
در گوناگون
0 0
0
خانه گوناگون

به گزارش «دنیای سفر»، در این هفته بیست و یکمین گردهمایی باستان شناسان ایران با حضور عزت الله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، جبرئیل نوکنده، مدیر موزه ملی و جمعی از باستان شناسان قدیمی در این موزه برگزار شد.

سید عزت الله ضرغامی در این برنامه گفت: چندی پیش به الموت رفته بودم. حقیقتاً بالا رفتن از آن سخت است. در بازدید از الموت بزرگان و پیشکسوتانی مانند خانم دکتر چوبک با توجه به علاقه ای که به کار دارد با توان و قدرت این مسیر را بالا می رفت. بزرگان این گونه هستند. باید قدر همه آن ها را دانست.

ضرغامی ادامه داد: باستان شناسی هم علم و دانش است هم هنر است و هم مهارت به حساب می آید. ریشه همه این ها یک عشق و انگیزه خاصی است که محرک اصلی برای باستان شناس است. آن عشق و علاقه است که به باستان شناس توان و قدرت می دهد. از هر پروژه ای که کاوش می شود یک حرف جدید و یک تمدن جدید به دست می آید. قرآن وقتی درباره خرابه هایی که عبور می کنیم، صحبت می کند تاکید دارد که از برون به درون برسیم و به تعبیری درس بگیریم و مایه عبرت ما شود.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در ادامه گفت: ما باید با مردم حرف بزنیم. باستان شناسان باید با مردم حرف بزنند. ممکن است برخی از مردم از باستان شناسی اطلاعات کمی داشته باشند و باید فرهنگ سازی کنیم. ما امروز مشکل فرهنگی داریم. حوزه باستان شناسی نیز باید کار فرهنگی کند در حوزه باستان شناسی باید از علم ارتباطات و رسانه استفاده شود. ما مأموریت داریم که بگوییم باستان شناسی مهم است.

سرپرست موزه های هنرهای زیبا منصوب شد

با حکم سید حسین علوی رئیس کاخ سعدآباد، فتح الله نیازی، سرپرست موزه های هنرهای زیبا شد.

فتح الله نیازی پژوهشگر برتر میراث فرهنگی در سال ۱۴۰۲، ده ها پروژه پژوهشی در حوزه آثار تاریخی فرهنگی در پژوهشگاه میراث فرهنگی داشته است. وی همچنین رئیس انجمن صنفی مرمتگران آثار تاریخی فرهنگی کشور، سرپرست حفاظت کاوش های باستان شناسی از سال ۱۳۹۴ تا کنون و مسئول بخش حفاظت و مرمت نقاشی و تزئینات معماری پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی فرهنگی از سال ۱۳۹۰ تا کنون نیز بوده است.

نیازی حفاظت و مرمت ده ها اثر تاریخی فرهنگی موزه های هنرهای زیبا، موزه کاخ سبز، موزه کاخ ملت، موزه نظامی و … در مجموعه تاریخی فرهنگی سعدآباد را نیز انجام داده است.

گردشگران یک شب اقامت رایگان می گیرند

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان از اختصاص یک شب اقامت رایگان به اهداکنندگان خون در این استان خبر داد.

حمیدرضا محققیان با اشاره به کمبود ذخایر خونی استان اصفهان و نیاز شدید این استان به گروه های خونی O و B منفی گفت: گردشگرانی که در سفر به استان اصفهان با مراجعه به مراکز اهدای خون، در این امر انسان دوستانه و خداپسندانه مشارکت کنند، یک شب اقامت رایگان در هتل ها و مراکز اقامتی، مهمان مردم مهمان نواز اصفهان خواهند بود.

وی با بیان اینکه این کار به همت اداره کل میراث فرهنگی و نیز جامعه هتلداران استان اصفهان انجام می شود، اظهار کرد: گردشگرانی که در بازه زمانی ۱۵ الی ۱۸ اسفندماه جاری (سه شنبه تا پایان روز جمعه) خون اهدا کنند می توانند در هتل ها و مراکز اقامتی اصفهان یک شب به صورت رایگان اقامت داشته باشند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اصفهان یادآور شد: این تصمیم به منظور ایجاد مشوق برای اهدای خون و تأمین ذخایر خونی استان اتخاذ شده و جامعه هتل داران استان در این امر خداپسندانه مشارکت دارد.

کارگاه آموزشی گزارشگری در حوزه میراث ناملموس برگزار شد

در این هفته مرکز میراث ناملموس تهران (تحت نظارت یونسکو) با همکاری معاونت میراث فرهنگی در راستای رسالت خود مبنی بر آموزش، آگاهی افزایی و ظرفیت سازی در زمینه اجرایی کردن کنوانسیون ۲۰۰۳ یونسکو با موضوع پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس، به منظور ارتقای دانش و تجربی فعالان رسانه در اهمیت حوزه میراث زنده بشری به عنوان مصادیقی برجسته در تحقق توسعه پایدار و حصول وفاق و صلح جهانی، «کارگاه آموزشی گزارشگری در حوزه میراث فرهنگی ناملموس» برگزار کرده و این کارگاه به مدت ۲ روز ۱۵ و ۱۷ اسفند، در هتلی در تهران ادامه خواهد داشت.

در این کارگاه آموزشی موضوعاتی همچون معرفی، تحلیل و بررسی چیستی و چرایی کنوانسیون ۲۰۰۳ پاسداری از میراث ناملموس یونسکو و مقررات و روح حاکم بر آن اجرایی شدن کنوانسیون ۲۰۰۳ در ایران با مروری بر فرآیند ثبت ملی میراث فرهنگی ناملموس و بررسی آماری عناصر ثبت ملی شده در تجلیات پنج گانه، مروری بر فرآیند ثبت جهانی میراث فرهنگی ناملموس و بررسی عناصر ثبت جهانی شده ایران، رسالت خبرگزاری ها و رسانه ها در آگاهی افزایی عمومی برای پاسداری از میراث ناملموس و نقش اقدامات پاسدارانه و ثبت جهانی مشترک در تقویت دیپلماسی فرهنگی و همکاری های بین المللی توسط مدرسان داخلی و بین المللی تدریس می شود.

در این کارگاه شهرام گیل آبادی، آتوسا مؤمن، رئیس مرکز میراث ناملموس، شهاب نیکمان مدیرعامل سمت اعتبار یافته از دبیرخانه کنوانسیون ۲۰۰۳ یونسکو و محمدرضا مجیدی رئیس پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام و سفیر و نماینده دائم سابق ایران در یونسکو ارائه توضیحات پرداختند.

مناطق آزاد کشور با ۷۸ برنامه به استقبال نوروز می روند

محمد فرزاد میرزایی قلعه مدیر کل گردشگری میراث فرهنگی و صنایع دستی شورایعالی مناطق آزاد از تشکیل ستاد اجرایی خدمات سفر مناطق آزاد خبر داد و گفت: هفتمین نشست این ستاد با حضور نمایندگان دخیل در امر خدمات سفر به میزبانی سازمان منطقه آزاد قشم تشکیل شده است.

وی در ادامه گفت: ۸ منطقه آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی کشور که هر ساله میزبان چندین میلیون مسافر هستند؛ در تعطیلات امسال با ۷۸ جشنواره یکپارچه به استقبال بیش از ده میلیون مسافر می روند.

میرزایی قلعه بیان کرد: با توجه به تقارن ماه رمضان و نوروز، رعایت حرمت ماه مبارک دستور بلاشرط سازمان هاست. از این رو برنامه ها در قالب برنامه های افطار تا سحر طراحی شده است.

ورود دست بافته ها به کشور برای تعمیر و رفو ممکن شد

فرزاد اوجانی مدیرکل تجاری سازی صنایع دستی با بیان اینکه قبلاً طبق بند ت ماده ۷۵ آئین نامه اجرایی قانون امور گمرکی مقرر شد بود که «ورود موقت فرش دستبافت برای انجام عملیات تعمیر، رفوگری و شست وشو، رنگ برداری و عرضه در نمایشگاه» انجام شود، گفت: بافته های داری ایرانی نیز دارای پیشه ها و حرفه های مشابه فرش دستبافت هستند که در این بند لحاظ نشده بود.

وی افزود: به پیشنهاد معاونت صنایع دستی و با هدف حمایت از هنرمندان و صنعتگران دست بافته های داری ایرانی شامل گلیم، زیلو و غیره به بند مذکور اضافه شد.

مدیرکل بازاریابی و تجاری سازی معاونت صنایع دستی ادامه داد: با تلاش ها و پیگیری های مکرر بند مذکور در هجدهم بهمن ماه ۱۴۰۲ به شرح ورود موقت فرش دستبافت و سایر بافته های داری ایرانی برای انجام عملیات تعمیر، رفوگری و شست و شو، رنگ برداری و عرضه در نمایشگاه اصلاح و ابلاغ شد که این مهم، گامی مؤثر در راستای حمایت از فعالان صنایع دستی، دست بافته های دارای و پیشه های وابسته به حوزه صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور است.

اعلام برنامه های وزارت میراث فرهنگی برای سفرهای نوروزی

مسؤولان وزارت میراث فرهنگی به همه مدیران و متولیان سه حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، دستوراتی برای آمادگی در انجام سفرهای نوروزی ۱۴۰۳ که همزمان با ایام ماه رمضان است، دادند.

یکی از این نشست ها این هفته با حضور کارکنان و معاونان و مدیران وزارت میراث فرهنگی برگزار شد. در این نشست تخصصی که استقبال از نوروز و ماه مبارک رمضان در دستور کار بود، فاطمه داوری مدیرکل حفظ و احیای بناها، بافت ها و محوطه های تاریخی برنامه های این وزارت در روزهای پایانی اسفند را اعلام کرد و گفت: در هفته آینده و در روز ۱۵ اسفند، روز درختکاری را داریم. برنامه هایی را برای توسعه درخت کاری در نظر داریم و تکلیف امسال ما سنگین تر خواهد بود.

وی اضافه کرد: آغاز برنامه های نوروزی ما از ۲۴ اسفندماه خواهد بود و برای نوروز برنامه های مختلفی داریم که از ۲۴ اسفند آغاز و تا پایان نیمه اول فروردین ۱۴۰۳ ادامه دارد. در این مدت چند برنامه مهم داریم که به عنوان مثال در روز ۲۵ اسفند که مصادف با پایان سرایش شاهنامه است برنامه مهمی در این باره برگزار خواهیم کرد.

ابلاغ دستورالعمل برگزاری مراسم نوروز و ماه مبارک رمضان

داوری ادامه داد: در روز اول نوروز و لحظه سال تحویل، برنامه تحویل سال در اماکن فرهنگی تاریخی و پایگاه ها برگزار خواهد شد در ادامه آن در روز ۷ فروردین که مصادف با سالروز ولادت امام حسن مجتبی (ع) است، برنامه های جشن ولادت امام حسن برگزار خواهد شد. این در حالی است که در پایگاه های ملی و جهانی و اماکن تاریخی میزبان برگزاری مراسم احیای شب های قدر هستیم.

وی گفت: دستورالعمل برگزاری مراسم نوروز و ماه مبارک رمضان به تمام استان ها و پایگاه های ملی و جهانی ابلاغ شده و همکاران ما در تمام استان ها برابر این دستورالعمل رفتار خواهند کرد.

مدیرکل حفظ و احیای بناها، بافت ها و محوطه های تاریخی یادآور شد: در نوروز ۱۴۰۳ ساعت کاری تمام اماکن تاریخی مشخص شده با این حال اماکن منتخب تا ساعت ۲۱ فعال هستند.

سفر سفرای ۱۵ کشور به شهر جهانی یزد

۵۵ سفیر از ۱۵ کشور دو روز مهمان شهر جهانی یزد بودند و طی این دو روز ضمن بافت گردی، بازدید از بناهای تاریخی و جاذبه های طبیعی نظیر طولانی ترین قنات جهان، در اجلاس سفرای سازمان همکاری های اقتصادی اکو و مجمع سفرهای کشورهای عضو مجمع گفتگوی آسیا شرکت کردند.

اشتراک‌گذاریتوئیتاشتراک‌گذاری
میثم رودکی

میثم رودکی

فعال گردشگری و راهنمای کوهستان

نوشته‌‌های مرتبط

راهنمای خرید کفش کوهنوردی
گوناگون

راهنمای خرید کفش کوهنوردی برای صعود دماوند در تابستان

توسط میثم رودکی
خرید ملک در دبی بهترین گزینه مهاجرتی
گوناگون

چرا خرید ملک در دبی بهترین گزینه مهاجرتی است؟

توسط میثم رودکی
«حسین زارع پور» نقاش ایده ها هنرمندی از دیار قزوین
گوناگون

گفت و گوی خواندنی با حسین زارع پور

توسط میثم رودکی
لئو روخاس | Leo Rojas - Ecuadorian musician
گوناگون

لئو روخاس در راه ایران

توسط میثم رودکی
حقوق کارگران ۱۶ میلیون می شود؟ | حقوق کارگران در سال 1404
گوناگون

حقوق کارگران در سال ۱۴۰۴ چقدر است؟

توسط میثم رودکی
فلج اطفال (نام علمی: Poliomyelitis)، نوعی بیماری حاد ویروسی است
گوناگون

ویروس فلج اطفال در کمین ایران

توسط میثم رودکی
نوشته‌ی بعدی
آبشار لاتون | Laton Waterfall

آبشار لاتون جاذبه ممتاز گردشگری

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • در جریان
  • دیدگاه‌ها
  • آخرین
چه جاذبه‌های طبیعی در جزیره قشم وجود دارد؟ شگفتی‌های بی‌پایان خلیج فارس

چه جاذبه‌های طبیعی در جزیره قشم وجود دارد؟ شگفتی‌های بی‌پایان خلیج فارس

خانه های رنگی کنار پل غازیان بندر انزلی - عکاس: مهتاب انارکی

استاندار گیلان: تکلیف سرمایه گذاران گردشگری را روشن کنید

سفرهای مهاجرتی؛ سفری که زندگی‌ات را تغییر می‌دهد

سفرهای مهاجرتی؛ سفری که زندگی‌ات را تغییر می‌دهد

سفر به فومن؛ جایی میان مه، طبیعت و اقامت‌های خاص

سفر به فومن؛ جایی میان مه، طبیعت و اقامت‌های خاص

کانترهای فروش یک آژانس مسافرتی

چگونگی اخذ مجوز دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی

19
اتوبوس های تندرو بی آر تی شهر تهران

طرح واگذاری خطوط BRT به بخش خصوصی

19
نمایی از لابی هتل اسپیناس پالاس

هتل اسپیناس پالاس، بزرگ ترین و جنجالی ترین هتل ایران افتتاح شد

18

شیخ سلمان کعبی نماد استعمارستیزی در خوزستان است

16
موزه آلمان | Deutsches Museum

۱۰ موزه علمی برتر جهان

موزه بابل | Babol Ganjineh Museum

موزه بابل، گشتی در زندگی گذشتگان

در مراسم روز جهانی موزه در ایران چه گذشت؟

در مراسم روز جهانی موزه در ایران چه گذشت؟

راهنمای خرید کفش کوهنوردی

راهنمای خرید کفش کوهنوردی برای صعود دماوند در تابستان

سرویس‌های خبری

  • گردشگری
  • میراث فرهنگی
  • گوناگون
  • حمل و نقل
  • هتلداری
  • صنایع دستی
  • تورگردانان و آژانسهای مسافرتی
  • آموزش
  • تکنولوژی
  • گردشگری
  • میراث فرهنگی
  • گوناگون
  • حمل و نقل
  • هتلداری
  • صنایع دستی
  • تورگردانان و آژانسهای مسافرتی
  • آموزش
  • تکنولوژی

ما در شبکه‌های اجتماعی

Rss X-twitter Instagram

عضویت در خبرنامه

با نام بردن از "خبرگزاری دنیای سفر" در بهره گیری از نوشته ها، تلاش ما را ارج نهید.

طراحی سایت و پشتیبانی با ایران سئو

خوش آمدید!

وارد ناحیه کاربری خود شوید

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای بازنشانی رمز عبور خود وارد کنید.

ورود به سیستم
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • گردشگری
  • میراث فرهنگی
  • گوناگون از سفر
  • حمل و نقل
  • هتلداری
  • صنایع دستی
  • تورگردانی

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.