به گزارش دنیای سفر؛ میراث و مشاهیر ایرانی، اعتبار کشورهای همسایه بوده است. در طی سال های گذشته، همسایگان ایران تلاش گسترده ای برای ثبت مشاهیر ایرانی به نام خود داشته اند. آذربایجان در حالی اعلام کرده بود که قصد دارد در آینده ای نزدیک “نظامی گنجوی” را به عنوان یک شخصیت فرهنگی ترک به یونسکو معرفی کند که این کشور نیز از گره زدن بابک خرمدین به نام آذربایجان نیز واهمه ای نداشت.
با این حال “عبدالمهدی مستکین” مدیر گروه فرهنگ کمیسیون ملی یونسکو در گفت و گو با خبرنگار دنیای سفر این گونه اقدامات کشورهای عربی و همسایه را واهی می داند. او معتقد است، در یونسکو چیزی تحت عنوان ثبت مشاهیر و مفاخر وجود ندارد. کشورها می توانند مشاهیر بزرگ بزرگ خود را در قالب نکوداشت مفاخر کشورها به یونسکو معرفی کنند.
او می گوید: ابن سینا یکی از مشاهیر ایرانی است که در سال ۲۰۱۲ در فهرست معرفی و نکوداشت مفاخر یونسکو گنجانده شده است. و ادعاهایی که از سوی کشورهای همسایه و عربی مبنی بر اینکه ابن سینا دانشمندی عرب است واهی است و مبنای علمی ندارد.
مدیر گروه فرهنگ کمیسیون ملی یونسکو اما از مفاخر مطرح کشورها را شخصیت های جهانی نام می برد و به خبرنگار دنیای سفر می گوید: موضوعی به اسم ثبت مفاخر وجود ندارد اما گاهی در سطح جامعه بازخوردهای احساسی ایجاد می شود که هیچ یک از آن ها در چهارچوب تعاریف یونسکو نمی گنجد. چون مفاخر کشورها جهانی و متعلق به کل بشریت هستند.
به گفته مستکین، در حال حاضر شخصیتی وجود ندارد که عرب ها چشم طمع به آن دوخته باشند. برنامه مشترکی با دیگر کشورها وجود دارد تا مفاخر و مشاهیر کشورها عامل تعامل باشند نه تقابل.
آن طور که مدیر گروه فرهنگ کمیسیون ملی یونسکو اعلام می کند، دفتر یونسکو هر سال با ارگان ها همکاری جدی در نکوداشت مشاهیر دارد و حتی از آموزه ها و دستاوردهای آن ها در سطح جهانی و بین المللی برنامه های متعدد برگزار می کند.
این عربهای … هم دیوانه شدن. گندشو دراوردن. ایرانیها رو ضعیف گیر اوردن. هر دفعه تنشون که میخواره یه صدایی از خودشون در میارن و اعصاب ملت ایران رو خرد میکنن….
ابن سینا الان توشهر ماست و هر روز میبینمش و باهاش حال و احوال پرسی داریم. خودم کارت ملیشو دیدم نوشته شده بود ایرانیییییییییی
ابن سینا واس ماس
تقصیر ماست به عربها رو دادیم
کله هر چی عربه!