به گزارش دنیای سفر؛ مهدی عمیدی ملقب به پلنگ برفی ایران، هیمالیانورد برجسته، مستقل و تنها ایرانی است که توانسته قله اورست را بدون کپسول اکسیژن صعود نماید.
مهدی عمیدی با سابقه صعود به ۸ قله ۷ هزار متری (قله اسپانتیک (۷۰۳۰ متر)، خانتانگری (۷۰۱۰ متر)، پوبدا (۷۴۳۹ متر)، نوشاخ (۷۴۹۲ متر)، موستاق آتا (۷۵۶۰ متر)، لنین (۷۱۳۴ متر)، کمونیزم (۷۴۹۵ متر) و کورژن وسکایا (۷۱۰۵ متر) و ۱ قله ۸ هزار متری به نام ماناسلو (۸۱۶۳ متر)، در سال ۱۳۹۰ با بر عهده داشتن سرپرستی دو تیم بین المللی در تاریخ های ۲۳ اردیبهشت اقدام به صعود قله اورست و در تاریخ ۳۱ اردیبهشت اقدام به صعود قله لوتسه بدون استفاده از کپسول اکسیژن کرد که هر دو را نیز صعود کرد؛ و این چنین او به عنوان اولین ایرانی که توانسته است بدون استفاده از کپسول اکسیژن به اورست و لوتسه صعود نماید.
مهدی عمیدی با امداد رسانی در لوتسه به چند کوهنورد اسپانیایی باعث شهرتی جهانی شد. وی مدیرعامل شرکت خدمات مسافرتی، جهانگردی و طبیعتگردی سرزمین خورشید نیز بود و در سال های اخیر فعالیت زیادی در امر سرپرستی صعودهای برون مرزی داشت.
او با صعود به قله پوبدا به ارتفاع ۷۴۳۹ متر واقع در قرقیزستان در ۲۵ مرداد ۱۳۹۰ لقب پر افتخار نشان پلنگ برفی را از آن خود نمود. پیش از مهدی عمیدی؛ کوهنورد بنام ایرانی آقای مهدی اعتمادی فر تنها فردی بود که توانسته بود لقب پلنگ برفی را به عنوان نخستین کوهنورد ایرانی دریافت نماید.
شایان ذکر است؛ لقب پلنگ برفی به کوهنوردانی اعطاء می شود که پنج قله بالای ۷ هزار متری اتحاد جماهیر شوروی سابق (روسیه و کشورهای مشترک المنافع فعلی) را صعود کند. این قله ها به شرح زیر هستند: ۱. سامانی (کمونیزم سابق) ۲. کورژن وسکایا ۳. ابن سینا (لنین سابق) ۴. پوبدا ۵. خانتانگری
هشتم آبان ماه سالروز تولد مهدی عمیدی است. در این روز هوادارن وی و کوهنوردان خراسانی برنامه های متنوعی برای پاسداشت یاد و خاطره وی برگزار می کنند.
این وب سایت توسط دو تن از دوستان و همنوردان خراسانی مهدی عمیدی راه اندازی شده است. به گفته آنها؛ هدف وب سایت پلنگ برفی زنده نگه داشتن یاد و خاطره این هیمالیانورد برجسته و هم چنین مهدی اعتمادی فر دیگر پلنگ برفی ایران است. انتشار گزارشات صعود و عکس های اکسپدیشن های ایشان یکی دیگر از اهداف این سایت است.
برای دسترسی به سایت پلنگ برفی به آدرس www.snowleopard.ir مراجعه کنید.
گفتنی است؛ در ۲۲ مهر ۱۳۹۱، مهدی عمیدی برای صعود قله مون بلان، عازم فرانسه شد، او برای آخرین بار حوالی پناهگاه تت روس در ارتفاع ۳۲۰۰ متری در حالی که قصد صعود انفرادی به قله مون بلان فرانسه و قله سرون سوئیس را داشته توسط دو کوهنورد لهستانی دیده شد و پس از آن نشانی از وی یافت نشد.