به گزارش تسنیم؛ امسال سازمان هواپیمایی کشوری به عنوان متولی حمل و نقل هوایی مسافری با مشارکت شرکت های هواپیمایی داخلی اقدام به تعیین نرخ برای پرواز عتبات عالیات در اربعین حسینی کردند.
سامانی دبیر انجمن شرکت های هواپیمایی از قیمت گذاری پروازهای اربعین از ۸۵۰ هزار تا ۱.۲ میلیون تومان خبر داده و گفته بود: سال گذشته بلیت پرواز تهران-نجف-تهران بین ۱ میلیون و ۲۰۰ تا ۲ میلیون ۲۰۰ هزار در اختیار مردم قرار می گرفت. طی سال های اخیر در حق مردم اجحاف می شد و دلالان بلیت های این پرواز را با چند برابر قیمت واقعی می فروختند. بلیت پرواز مشهد-نجف-مشهد یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و مشهد-بغداد-مشهد نیز یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان تعیین شد.
وی با اشاره به این که مردم می توانند از طریق دفاتر شرکت های هواپیمایی، سایت های این شرکت ها یا آژانس های مجوزدار بند الف اقدام به خرید بلیت کنند تاکید کرد: مسافران در صورت مشاهده فروش بلیت توسط سایت های غیرمجاز و دلالان موضوع را به تعزیرات حکومتی برای پیگیری اطلاع دهند.
آذرماه سال گذشته مرتضی دهقان مدیرکل دفتر نظارت بر فرودگاه ها، شرکت ها و مؤسسات هوانوردی سازمان هواپیمایی کشوری از صدور ۲۵۷ مجوز پروازی به عتبات عالیات به منظور جلوگیری از افزایش قیمت بلیت هواپیما و حفظ تعادل بازار به صورت فوق العاده به مقاصد نجف و بغداد خبر داد.
وی اظهار کرد: در راستای افزایش تقاضا برای برقراری پروازهای عتبات در ایام اربعین حسینی و به منظور جلوگیری از افزایش قیمت بلیت هواپیما و حفظ تعادل بازار تا کنون مجوز ۲۵۷ پرواز به صورت فوق العاده صادر شده است. در همین راستا به منظور جلوگیری از هرگونه تخلف احتمالی ضمن نظارت مستمر بر شبکه فروش خود و خودداری از فروش پروازهای مذکور به صورت چارتری، طی بخشنامه ای شرکت های هواپیمایی را ملزم به درج لیست نرخ پروازهای مذکور روی سایت شرکت مربوطه کرده است.
این در حالی بود که همزمان با انتشار اظهارات دهقان بلیت پرواز تهران-نجف در بازار سیاه با قیمت بالاتر از ۲ میلیون تومان فروخته می شد. به عبارت بهتر با نزدیک شدن به اربعین حسینی نرخ پرواز عتبات عالیات روند صعودی شدید به خود گرفت و تا ۵ برابر قیمت سیستمی توسط برخی آژانس های مسافرتی فروخته شد.
مدیر یکی از آژانس های مسافرتی تهران در آن روزها با بیان این که هر سال با نزدیک شدن به اربعین حسینی قیمت ها به طور سرسام آوری افزایش می یابد به تسنیم گفته بود: یک ماه پیش (آبان ۹۳) نرخ بلیت رفت و برگشت پرواز تهران-نجف حداکثر ۸۰۰ هزار تومان بود، اما با افزایش تقاضا قیمت ها نیز افزایش یافت تا این که اواخر آبان قیمت ها تقریبا دو برابر شد. در دو هفته اخیر نیز قیمت ها بین ۳۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان دیگر بسته به شرکت هواپیمایی افزایش یافته است.
حدود یک هفته پیش نیز مدیرکل روابط عمومی سازمان هواپیمایی کشوری در غیاب مدیرکل دفتر نظارت بر فرودگاه ها، شرکت ها و مؤسسات هوانوردی از صدور ۶۷۹ مجوز پروازی برای انتقال زائران اربعین حسینی به عتبات عالیات خبر داد.
شرفی افزود: در راستای انتقال زائران اربعین حسینی به عتبات عالیات تا کنون تعداد ۵۱۱ مجوز پرواز اعم از برنامه ای و فوق العاده برای شرکت های هواپیمایی ایرانی و تعداد ۱۶۸ مجوز پروازی نیز برای دو شرکت های هواپیمایی عراقی ایرویز و فلای بغداد صادر شده است. با وجود آن که پروازهای مسیر نجف و بغداد نظیر سایر پروازهای خارجی مشمول قیمت گذاری تکلیفی نبوده و تابع عرضه و تقاضاست، اما سازمان هواپیمایی کشوری، در راستای ساماندهی فروش بلیت به متقاضیان سفرهای هوایی به عتبات عالیات در ایام اربعین حسینی، با هماهنگی ایرلاین ها و انجمن شرکت های هواپیمایی، نرخ ثابتی برای بلیت پروازهای مسیر مذکور در بازه زمانی یاد شده، تعیین کرد.
وی بیان کرد: این سازمان توسط تیم های بازرسی همواره بر نحوه فروش بلیت نظارت می کند و شرکت های هواپیمایی نیز در ایام مذکور بر نحوه فروش دفاتر خدمات مسافرتی طرف قرارداد نظارت لازم را به عمل آورده اند.
اما با توجه به نرخ کنونی پرواز عتبات عالیات به نظر می رسد دفتر نظارت بر فرودگاه ها، شرکت ها و مؤسسات هوانوردی نتوانسته بر روند فروش بلیت نظارت داشته باشد. در حال حاضر قیمت بلیت تهران-نجف که باید ۹۵۰ هزار تومان عرضه شود کمتر از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در دسترس نیست.
به گفته برخی فعالان بازار طی روزهای اخیر به دلیل افزایش تقاضا و نبود بلیت با نرخ های مصوب، بلیت های چارتری پرواز عتبات عالیات به مرز ۲ میلیون تومان نزدیک خواهد شد. در این بین مشخص نیست چرا سازمان هواپیمایی کشوری برنامه مشخص و موثری برای جلوگیری از ایجاد بازار سیاه و بروز مشکلات متعدد برای زائران عتبات عالیات در اربعین حسینی ندارد.