به گزارش «دنیای سفر»، از سال ۱۹۵۳ که نخستین صعود به قله اورست انجام شد تا امروز، هزاران نفر به این قله صعود کرده اند. سال هاست که گروه های کوهنوردی برای صعود به بلندترین قله جهان، از اورست بالا می روند. در این میان، پسماند و پساب بر جای مانده از این گروه ها، مشکلی جدی برای محیط زیست بام دنیا ایجاد کرده است.
بحران زباله در قله اورست
کوهنوردانی که اخیرا از قله اورست بازگشته اند، گفته اند که در فضای بلندترین قله جهان به دلیل وجود مدفوع انسان بوی بدی استشمام می شود.
به گفته یک کوهنورد مکزیکی حتی در کمپ های نزدیک به قله شاهد بطری های خالی، چادر، کپسول های خالی اکسیژن و زباله هایی هستیم که در آن جا رها شده است.
یکی از راهنمایان کوهستان (شرپا) می گوید: در بعضی از مکان ها پیدا کردن یک فضای خالی برای برپا کردن یک چادر کار بسیار سختی است.
بیشتر بخوانید: ۵۰ نکته جالب درباره اورست
وزارت گردشگری کشور نپال در سال ۲۰۱۴ قانونی را وضع کرد که بر اساس آن از کوهنوردان خواسته شده بود تا علاوه بر زباله هایی که در طول صعود به اورست تولید می کنند، دست کم ۸ کیلو زباله را با خود به پایین کوه منتقل کنند. قانونی که تاکنون تعداد زیادی از آن پیروی نکرده اند.
در این میان، چند سالی است که یک موسسه مردم نهاد با نام Eco Everest Expedition به جمع آوری زباله در اورست می پردازد. این گروه هر سال حجم زیادی از این پسماندها را به پایین کوه می آورند.
هنوز مشخص نیست که چقدر زباله در کوه اورست وجود دارد. دولت چین میزان زباله های فعلی موجود در قله اورست را حدود هشت و نیم تن تخمین می زند. در آینده، چین قصد دارد تا سایت های توالت و دفع زباله های پایدار را در کوه اورست بسازد.
زباله های اورست خودش یک کوه شد
بیش از ۸ تن زباله و آشغال و اشیای جمع آوری شده از ارتفاعات کوه اورست در معرض تماشا گذاشته شد.
این زباله ها و اشیا که در چندین عملیات پاکسازی داوطلبانه از دامنه های اورست جمع آوری شده، هم اینک تبدیل به نمایشگاه بزرگی در شهر توکیو شده است.
عملیات های پاکسازی به پیشنهاد و رهبری یک کوهنورد ژاپنی به نام کن فاگوچی انجام شده بود.
قله اورست با نام نپالی ساگارماتا (به معنی سر آسمان) و نام تبتی کومولانگما بلندترین کوه کره زمین است. ارتفاع قله آن از سطح دریا معادل ۸۸۴۸ متر است. این کوه در رشته کوه های هیمالیا در مرز منطقه ساگارماتای نپال و تبت در کشور چین قرار گرفته است
عملیات های پاکسازی که جمعا چهار مورد بوده، از سال ۲۰۰۰ آغاز و تا اوایل سال ۲۰۰۳ ادامه داشته است در این پاکسازی ۴۲۳ کپسول خالی اکسیژن نیز جمع آوری شده است.
در میان اشیای جمع آوری شده، هزاران قوطی کنسرو، نوشابه، قوطی های مواد غذایی چادر، کیسه خواب، کفش، چوب اسکی به چشم می خورد.
در این عملیات ها، گروه پاکسازی اورست، جنازه یک ناشناس را نیز پیدا کرده که پس از مراسم تشریفات به خاک سپرده شد.