یحیی نیکدل اظهار کرد: پی گیری ثبت این محصولات از دو سال گذشته شروع که در سال ۹۴ فرش های دستباف ترکمن جرگلان و بجنورد و فرش دستباف کردی خراسان شمالی ثبت ملی شد. با پی گیری های انجام شده یک سال پس از ثبت ملی این محصولات، در ۲۵ خرداد ۹۵ فرش دستباف ترکمن جرگلان و بجنورد و فرش دستباف کردی خراسان شمالی در فهرست سازمان جهانی مالکیت فکری به نام ایران به ثبت بین المللی رسید.
نیکدل بیان کرد: ۲۲ هزار بافنده فرش دستباف در خراسان شمالی وجود دارد که به طور میانگین ۳۰ درصد بافندگان بیشتر در شهرهای بجنورد، رازوجرگلان و مناطقی از مانه و سملقان به تولید فرش ترکمن می پردازند و ۷۰ درصد نیز به تولید فرش کردی در استان مشغول هستند.
محصولات فوق مطابق با معاهده بین المللی لیسبون که جمهوری اسلامی ایران با تصویب مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۸۰ به آن ملحق شد، به ثبت جهانی نشان جغرافیایی رسیده است.
سازمان جهانی مالکیت فکری (وایپو) یکی از ۱۶ آژانس تخصصی سازمان ملل متحد است. وایپو در پی امضای توافقنامهای در استکهلم در سال ۱۹۶۷ «برای تشویق آثار خلاقانه در راستای حمایت از مالکیت معنوی در جهان» تأسیس شد و مقر آن در ژنو سوئیس قرار دارد.
هم اکنون ۱۸۴ کشور عضو وایپو هستند و این سازمان ۲۴ معاهده بینالمللی را مدیریت می کند که یکی از آنها موافقتنامه لیسبون (ویژه حمایت از اسامی مبدأ و ثبت بین المللی آن ها) است.