محسن قریب روز سه شنبه در حاشیه دومین روز از نهمین همایش سراسری مدیران گروه هتل های ایرانگردی و جهانگردی در مجتمع جهانگردی دیزین، اظهار داشت: هرچند ایران به لحاظ میراث فرهنگی و تاریخی جزء ۱۰ کشور برتر جهان است اما در حال حاضر رتبه ۱۳۲ در صنعت گردشگری و رتبه ۱۶۰ در بین ۱۸۰ کشور به لحاظ درآمدی تمام سهم ایران از صنعت گردشگری است.
قریب با اشاره به موضوع تحریم ها گفت: تردیدی نیست تحریم ها در حوزه گردشگری مشکلاتی را ایجاد می کند اما در همین شرایط گردشگران اندکی که به ایران سفر می کنند از برخورد ایرانیان کاملا راضی هستند و تحت تاثیر مهمان نوازی ایرانیان قرار گرفته اند. این موضوع در حالی است که تبلیغات منفی زیادی در خارج از کشور علیه ایران می شود. لذا آژانس هایی که در خارج از کشور فعال هستند باید در زمینه جذب گردشگر به گونه ای فعال شوند که تبلیغات منفی علیه ایران را خنثی کنند.
وی در خصوص وضعیت زیرساخت ها در این بخش، اظهار داشت: در زمینه زیرساخت های صنعت گردشگری، مشکلات زیادی داریم و با نیازهای جدید این بازار، تطابق نداریم. هم چنین در عرصه آموزش و ارتقا کیفی کارکنان صنعت گردشگری باید تلاش های زیادی انجام شود.
عضو هیات مدیره و مدیر عامل شرکت ایرانگردی و جهانگری؛ تعداد هتل های شرکت ایرانگردی و جهانگری برای پذیرش گردشگر را ۷۰ هتل عنوان کرد و گفت: همچنین فقط ۷۰۰۰ اتاق داریم که سالانه ۳۵۰ هزار نفر را بیشتر نمی توانند، پاسخگو باشند. در صورت سونامی گردشگری در ۵ سال آینده، زیرساخت ها برای پذیرش گردشگر مناسب نیست در حالیکه برای استقبال از این همه گردشگر نیاز به ساخت ۲۰۰ هتل داریم. نه تنها هتل کم داریم بلکه در زمینه رفتار با گردشگران و ترانسفر آنها نیز مشکلاتی وجود دارد.
قریب در پایان یادآور شد: تا پیش از انقلاب در شهر تهران ۵ هتل ۵ ستاره داشتیم که پس از گذشت ۳۸ سال فقط یک هتل ۵ ستاره دیگر به این مجموعه اضافه شده است. در شهر استانبول ۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰ هتل پذیرای گردشگران است که این مقایسه نشان می دهد برای ارتقا صنعت گردشگری ایران نیاز به عزم عمومی داریم.