شنبه، ۳ خرداد
  • خانه
  • درباره ما
  • ورود
دنیای سفر
  • گردشگری
  • میراث فرهنگی
  • گوناگون از سفر
  • حمل و نقل
  • هتلداری
  • صنایع دستی
  • تورگردانی
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
دنیای سفر
  • گردشگری
  • میراث فرهنگی
  • گوناگون از سفر
  • حمل و نقل
  • هتلداری
  • صنایع دستی
  • تورگردانی
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
نصب افزونه : آیکون سبد خرید به افزونه ووکامرس نیاز دارد.
دنیای سفر
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج

درخواست دوستداران میراث فرهنگی ابرکوه از ضرغامی

میثم رودکی توسط میثم رودکی
چهارشنبه، ۲۴ خرداد
در میراث فرهنگی
0 0
0
خانه میراث فرهنگی

به گزارش «دنیای سفر»، دوست داران میراث فرهنگی و فعالان گردشگری شهرستان ابرکوه با توجه به اتفاقات اخیر در عرصه کوشک تاریخی عزت آباد نامه ای به وزیر میراث فرهنگی نوشتند.

در این نامه آمده: ابرکوهِ یزد با بیش از پانصد اثر تاریخی، طبیعی و میراث فرهنگی ناملموس که مشهورترین آنها سرو کهنسال چهار هزار و پانصد ساله، بادگیر خانه آقازاده، مناره های مسجد نظامیه، مسجد جامع، مقبره زیبای عزیزالدین نسفی، گنبد عالی و ده ها قلعه، کوشک، خندق، دستکند، خانه های سنتی و به ویژه بافت تاریخی آنکه همگی در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده اند.

متأسفانه طی سال های اخیر این بافت ارزشمند و برخی از آثار این شهرستان توسط عده ای قلیل با انگیزه های شخصی، منفعت طلبانه به صورت آشکار و پنهان مورد تعرض، دخل و تصرف قرار گرفته است. از جمله آثار تاریخی در این شهرستان که عرصه و حریم آن مورد تعرض و دخل و تصرف کاملاً غیرقانونی واقع شده است بنای زیبا و تاریخی «کوشک عزت آباد» ابرکوه است.

کوشک عزت آباد ابرکوهِ یزد در تاریخ ۲۸ شهریور ‏۱۳۸۶‬ به شماره ۲۲۷۵۹ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است. عرصه این بنای مهم طی شش سال اخیر در مقاطع مختلف و به بهانه احداث خیابان و بلوار و به دستور برخی از مسؤولین وقت و بعضی از مسئولین فعلی شهرستان و استان مورد تعرض واقع شد.

حتی بخشی از حصار آن توسط معدود عوامل خودسر تخریب شد اما با اعتراض و پیگیری های مستمر و دلسوزانه علاقه مندان و دوستداران میراث فرهنگی از جای جای ایران، عملیات تکمیلی غیر قانونی احداث بلوار، آن هم وسط عرصه اثر ثبتِ ملی شده متوقف شد که پس از پیگیری های متوالی و طولانی این عزیزان، طی نامه های جداگانه از سوی معاونت میراث فرهنگی کشور سه موضوع به مدیر کل وقت دفتر ریاست و همچنین به مدیران استان و شهرستان (نماینده محترم مردم ابرکوه در مجلس شورای اسلامی، استانداری یزد، اداره کل میراث استان یزد، اداره میراث شهرستان و شهرداری ابرکوه) مبنی بر اجرای موارد ذیل ارسال شد:

الف: تغییر مسیر خیابان احداث شده به خارج از عرصه کوشک با ارائه طرح و تصویب نهایی توسط وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی.

ب: تهیه طرح مرمت و احیا و ساماندهی کوشک عزت آباد و بازسازی دیوار حصار و باروی تخریب شده و اعاده به وضعیت اولیه در راستای احیای اثر تاریخی

ج: اخذ تعهد از اداره آب و فاضلاب مبنی بر عدم انجام هر گونه عملیات اجرایی بعدی در خصوص ادامه کانال کشی و اریه طرح جایگزین شبکه فاضلاب در خارج از عرصه اثر فرهنگی و تاریخی.

(نامه به مدیرکل وقت حوزه ریاست وزارتخانه میراث فرهنگی در ارتباط با درخواست نماینده محترم مردم در مجلس با شماره ۲۵۲۳۵/۹۸۳۵۰۰ مورخ ۲۲ تیرماه ‏۱۳۹۸‬

هرچند در پی توقف عملیات، افراد ذینفع و عاملین اصلی تخریب تمام تلاششان را کردند تا طرح مد نظرشان که کاملاً بر خلاف قواعد و قوانین حفظ و احیای میراث فرهنگی است ادامه پیدا کند اما خوشبختانه با حضور و بازدید به موقع وزیر محترم پیشین وزارتخانه دستور تهیه نقشه محدوده عرصه، حریم و ضوابط حفاظتی و معماری کوشک زیبای عزت آباد صادر شد و پس از ماه ها بررسی توسط کارشناسان، صاحب نظران و متخصصین، نقشه مربوطه تهیه و در کمیته تعیین عرصه و حریم مطرح شد و به تصویب رسید و طی نامه ای با شماره ۳۰۶۱۹/۹۹۲۱۰۰ مورخ ۰۲/‏۱۲/‏۱۳۹۹‬ از سوی وزیر محترم پیشین به استانداری یزد ابلاغ شد.

دو ماه بعد از ابلاغیه به دلیل اینکه هیچ اقدام عملی از سوی شهرداری ابرکوه، اداره میراث شهرستان و اداره کل میراث فرهنگی استان یزد انجام نمی شود، مدیرکل دفتر ثبت آثار نامه ای مبنی بر پیگیری، پیرو ابلاغ محدوده عرصه و ضوابط حفاظتی کوشک عزت آباد به مدیرکل میراث استان یزد ارسال و صراحتاً به بند دهم ضوابط ابلاغی عرصه اشاره می کند که «خیابان ایجاد شده که از عرصه تاریخی عبور می کند باید به صورت کامل جمع آوری شده و حصار کوشک عین به عین بازسازی شود»

یک ماه و نیم بعد از نامه پیگیری مدیرکل دفتر ثبت آثار به استان، متأسفانه باز هم هیچ اقدام عملی صورت نمی گیرد لذا جمعی از دوستداران میراث فرهنگی مجدداً درخواست خود را طی نامه ای به شماره ۵۷۴۰/۱۴۰۰۱ مورخ ۱۷/‏۰۳/‏۱۴۰۰‬ به مدیرکل بافت ها و بناها ارسال کرده و خواهان پیگیری اجرای مفاد نقشه محدوده عرصه و حریم و ضوابط حفاظتی کوشک شدند و پس از پیگیری های متعدد از اداره کل مذکور توأم با پیگیری کارشناسان محترم اداره کل بافت ها و بناها از میراث فرهنگی استان یزد، پاسخی که در نهایت به مطالبه به حق دوستداران میراث فرهنگی داده می شود این است که «با توجه به اینکه اثر دارای مالک خصوص است در صورت تمایل مالک به مشارکت در مرمت دیوار باغ کوشک، وزارتخانه کمک کند».

این در حالی است که طبق بند پنجم قانون حفظ آثار ملی: «اشخاصی که مالک یا متصرف مالی باشند که در فهرست آثار ملی ثبت شده باشد می توانند حق مالکیت یا تصرف خود را حفظ کنند ولیکن نباید دولت را از اقداماتی که برای حفاظت آثار ملی لازم می داند ممانعت نمایند در صورتی که عملیات دولت برای حفاظت مستلزم مخارجی شود دولت از مالک عوض نخواهد نمود و اقدامات مزبور مالکیت مالک را متزلزل نخواهد کرد»

ما دوستداران و حامیان میراث فرهنگی و شهر تاریخی ابرکوه، همراه و همدل با مردم با صفا، میراث دوست و سخت کوش این شهر کویری محروم از امکانات مدرن شهری اما مزّین به آثار تاریخی، فرهنگی و دارای ظرفیت گردشگری بسیار زیاد، ضمن دعوت از جنابعالی برای تشریف فرمایی به این دیار باستانی، تقاضا داریم علی رغم اهمال، کم کاری و کوتاهی عامدانه و گاهاً غیرعامدانه، تعداد انگشت شماری از مسؤولین وقت و احیاناً برخی از مسئولین فعلی، کوشک زیبا و تاریخی عزت آباد ابرکوه را شخصاً نجات دهید و دستور تهیه طرح ساماندهی کوشک و اجرای نقشه محدوده عرصه و ضوابط اثر مذکور که پس از انتظاری چند ساله آماده شد و بیش از دو سال از تصویب و یک سال و نیم از ابلاغ آن می گذرد را صادر کنید.

اشتراک‌گذاریتوئیتاشتراک‌گذاری
میثم رودکی

میثم رودکی

فعال گردشگری و راهنمای کوهستان

نوشته‌‌های مرتبط

پل شاه عباسی کرج | پل دختر کرج | پل خاتون کرج
میراث فرهنگی

پل خاتون کرج مرمت شد

توسط میثم رودکی
هتل ایران - بندرانزلی | Iran Hotel - Bandar Anzali - Gilan Province
میراث فرهنگی

هتل ایران بندرانزلی تعیین تکلیف می شود؟

توسط میثم رودکی
قلعه الموت در انتظار ثبت جهانی
میراث فرهنگی

قلعه الموت در انتظار ثبت جهانی

توسط میثم رودکی
روستای پالنگان کردستان | Palangan Village in Iran
میراث فرهنگی

ایران ۸ روستای دیگر را برای ثبت جهانی معرفی کرد

توسط میثم رودکی
Great Wall of China - Historical place in Beijing, China
میراث فرهنگی

قدیمی ترین بخش دیوار چین کشف شد

توسط میثم رودکی
نخستین آرامگاه فرعون در مصر کشف شد
میراث فرهنگی

نخستین آرامگاه فرعون در مصر کشف شد

توسط میثم رودکی
نوشته‌ی بعدی
موزه ها؛ نهادهای ترویج تاریخ و میراث فرهنگی

موزه ها؛ نهادهای ترویج تاریخ و میراث فرهنگی

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • در جریان
  • دیدگاه‌ها
  • آخرین
چه جاذبه‌های طبیعی در جزیره قشم وجود دارد؟ شگفتی‌های بی‌پایان خلیج فارس

چه جاذبه‌های طبیعی در جزیره قشم وجود دارد؟ شگفتی‌های بی‌پایان خلیج فارس

محله گینزا، ترکیبی از سنت و مدرنیته

گینزا؛ قلب تپنده توکیو، نبض مد و تجارت

خانه های رنگی کنار پل غازیان بندر انزلی - عکاس: مهتاب انارکی

استاندار گیلان: تکلیف سرمایه گذاران گردشگری را روشن کنید

خرید ملک در دبی بهترین گزینه مهاجرتی

چرا خرید ملک در دبی بهترین گزینه مهاجرتی است؟

کانترهای فروش یک آژانس مسافرتی

چگونگی اخذ مجوز دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی

19
اتوبوس های تندرو بی آر تی شهر تهران

طرح واگذاری خطوط BRT به بخش خصوصی

19
نمایی از لابی هتل اسپیناس پالاس

هتل اسپیناس پالاس، بزرگ ترین و جنجالی ترین هتل ایران افتتاح شد

18

شیخ سلمان کعبی نماد استعمارستیزی در خوزستان است

16
توسعه گردشگری روستایی در ایران

ایران و توسعه گردشگری روستایی

پل شاه عباسی کرج | پل دختر کرج | پل خاتون کرج

پل خاتون کرج مرمت شد

هتل ایران - بندرانزلی | Iran Hotel - Bandar Anzali - Gilan Province

هتل ایران بندرانزلی تعیین تکلیف می شود؟

محله گینزا، ترکیبی از سنت و مدرنیته

گینزا؛ قلب تپنده توکیو، نبض مد و تجارت

سرویس‌های خبری

  • گردشگری
  • میراث فرهنگی
  • گوناگون
  • حمل و نقل
  • هتلداری
  • صنایع دستی
  • تورگردانان و آژانسهای مسافرتی
  • آموزش
  • تکنولوژی
  • گردشگری
  • میراث فرهنگی
  • گوناگون
  • حمل و نقل
  • هتلداری
  • صنایع دستی
  • تورگردانان و آژانسهای مسافرتی
  • آموزش
  • تکنولوژی

ما در شبکه‌های اجتماعی

Rss X-twitter Instagram

عضویت در خبرنامه

با نام بردن از "خبرگزاری دنیای سفر" در بهره گیری از نوشته ها، تلاش ما را ارج نهید.

طراحی سایت و پشتیبانی با ایران سئو

خوش آمدید!

وارد ناحیه کاربری خود شوید

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای بازنشانی رمز عبور خود وارد کنید.

ورود به سیستم
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • گردشگری
  • میراث فرهنگی
  • گوناگون از سفر
  • حمل و نقل
  • هتلداری
  • صنایع دستی
  • تورگردانی

© 2025 تمامی حقوق برای وب‌سایت دنیای سفر محفوظ است.