«عباس سلیمانی زاده» یکی از معتمدان و بزرگان روستای روئین در تور گردشگری که به مناسبت روز خبرنگار برای خبرنگاران این استان بر گزار شد، گفت: روئین یکی از روستاهای شهرستان اسفراین است که قدمت آن به دوره پیش از اسلام باز می گردد.
وی با اشاره به این که این روستای تاریخی دارای ۳۰۰ کوچه است، افزود: همه کوچه های این روستا دارای سه راهی هستند و تنها در یک کوچه یک چهار راهی وجود دارد که پایین و بالای روستا را به یکدیگر متصل می کند.
این چهار راه به این دلیل ساخته شده بود که اگر جنگی پیش می آمد زن و بچه ها از محله ای این به محلات دیگر فراری داده شوند. در گذشته ۶ گروه در این روستا زندگی می کردند که هر گروه دارای یک چشمه، یک آسیاب آبی و یک مسجد بودند.
وی با اشاره به این که در داخل این روستاها چنارهای قدیمی زیادی وجود دارد، افزود: قدمت یکی از این چنارها ۹۰۰ سال است که حدود ۱۰ سال گذشته از تنه این چنار به عنوان قصابی استفاده می شد که در حال حاضر از انجام این امر خودداری می شود.
به گفته وی، روئین از زمان صفوی به این نام عنوان گرفته است. گفتنی است در ادامه این تور گردشگری از یکی از کارگاه نساجی سنتی نیز بازدید شد که در این کارگاه ها حوله ها و چادرشب با نخ های پنبه ای به صورت سنتی تولید می شود.
شمار فراوانی از ساکنان روستای روئین به شغل حوله و چادرشب بافی مشغول بکار هستند که همین امر موجب شده تا این روستا به عنوان پایتخت نساجی سنتی ایران نام بگیرد.