به گزارش مانا؛ احمدرضا لاهیجان زاده افزود: هم اکنون حق آبه مصوب تالاب هورالعظیم در غرب خوزستان ۱.۲ میلیارد متر مکعب است که تلاش خواهد در سال آبی جاری حق آبه این پهنه طبیعی آبی به دو میلیارد متر مکعب برسد.
وی با اشاره به اینکه تامین حق آبه تالاب هورالعظیم بر عهده سازمان آب و برق است و محیط زیست بر آن نظارت می کند افزود: چنانچه در سال آبی جاری بارندگی ها مناسب باشد تلاش می شود در وهله اول حق آبه این تالاب افزایش یابد و سپس آب کشاورزی منطقه از محل سد کرخه افزایش یابد.
مدیرکل محیط زیست خوزستان در ادامه با بیان اینکه طرح جامع هورالعظیم با هدف احیا این تالاب تهیه خواهد شد افزود: اساس طرح جامع تامین آب و برچیدن همه دایک هایی که مانع رسیدن آب به همه بخش های تالاب می شود.
لاهیچان زاده با بیان اینکه دریاچه سد کرخه که منبع اصلی آب تالاب است در شرایط سخت و بحرانی قرار دارد افزود: با تلاش های صورت گرفته رهاسازی ۴۰۰ میلیون متر مکعب از آب سد سیمره در بالادست سد کرخه به منظور رساندن بیشتر آب به تالاب هورالعظیم مصوب شده است.
وی از رهاسازی موج دوم آب از رودخانه کرخه به تالاب هورالعظیم خبر داد و افزود: این موج تا ۲۴ ساعت ادامه می یابد و قادر خواهد بود بخشی از نقاط خشکیده تالاب را از خشکی برهاند.
به گفته وی هم اکنون دو سوم تالاب هورالعظیم در دو دهه گذشته خشک شده و هم اکنون بخش های خشکیده این تالاب به یکی از کانون های مهم ریزگردها تبدیل شده است.
به گفته لاهیچان زاده عملیات اکتشاف نفت در بخش هایی از این تالاب در خشک شدن و آلودگی تالاب موثر بوده است.
دو سوم مساحت این تالاب در خاک عراق و یک سوم آن در خاک ایران واقع است.