سلطانی فر در این دیدار گفت: تاریخ دو کشور نشان می دهد روابط بین ایران و نیکاراگوئه طی ۳۶ سال گذشته، گرم نزدیک و برادرانه بوده است. حمایت از حکومت انقلابی نیکاراگوئه در سیاست و اعتقاد دولت یازدهم هم به طور جدی و با تمام توان دنبال می شود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به وظایف و مسئولیت های این سازمان در سه حوزه مسئولیت خود گفت: با توجه به رویکرد دولت تدبیر و امید ما برای دستیابی به ۲۰ میلیون گردشگر در سال ۲۰۲۵ میلادی برنامه بلندمدت داریم، تامین امکانات و زیرساخت های مورد نیاز از جمله هتل ها، توسعه حمل و نقل هوایی داخلی و خارجی، تامین نیروی انسانی متخصص و توسعه دفاتر اطلاع رسانی مهم ترین برنامه های این سازمان در ۱۰ سال آینده خواهد بود.
معاون رئیس جمهور گفت: در بخش میراث فرهنگی با داشتن حدود ۳۲ هزار مکان، بنا، سایت و محوطه تاریخی که در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده و ۱۷ اثر ثبت جهانی شده، ایران یکی از پرجاذبه ترین کشورهای دنیا برای گردشگران خارجی است، باستان شناسان و متخصصان کارآزموده ایرانی در حال حاضر از سوی یونسکو برای انجام پروژه های مرمت و بازسازی آثار تاریخی در کشورهای همسایه فعالیت می کنند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اضافه کرد: ایران آمادگی دارد تجربیات خود را در زمینه مرمت و بازسازی آثار تاریخی، حفاری سایت ها و محوطه های باستانی و تولیدات صنایع دستی در اختیار نیکاراگوئه قرار دهد، همچنین توسعه روابط گردشگری دو کشور می تواند از دیگر زمینه های همکاری بین ایران و نیکاراگوئه باشد. وی تاکید کرد: همکاری دو کشور در زمینه اعزام کارشناسان و باستان شناسان در بخش مرمت و بازسازی آثار تاریخی، حفاری سایت ها و محوطه های باستانی، امور موزه داری و همچنین توسعه همکاری ها در حوزه صنایع دستی می تواند در سند همکاری ایران و نیکاراگوئه مورد تاکید قرار گیرد.
در ادامه این دیدار “ماریو آنتونیو بارکرو بالتودانو” سفیر نیکاراگوئه در تهران با اشاره به روابط تاریخی و صمیمانه دو کشور گفت: گردشگران ایران و آثار تاریخی این کشور به نسبت گردشگرانی که به نیکاراگوئه می آیند و بناهای تاریخی که در این کشور وجود دارد قابل مقایسه نیست. با وجود آثار و بناهای تاریخی کمی که در نیکاراگوئه وجود دارد ما مصمم به حفظ و حراست از این آثار هستیم و نیکاراگوئه سالیانه میزبان یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر گردشگر است.
سفیر نیکاراگوئه ادامه داد: با توجه به مشابهت های زیادی که بین دو کشور وجود دارد باید زمینه آشنایی بیشتر هنرمندان و صنعتگران صنایع دستی ایران و نیکاراگوئه فراهم شود. توسعه روابط فرهنگی بین دو کشور موضوعی است که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد تا ملت ها یکدیگر را بشناسند.
یادآور می شود در پایان این دیدار دو طرف نسبت به تهیه پیش نویس تفاهم نامه توسعه همکاری های فرهنگی با محوریت سه حوزه فعالیت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تاکید کردند.