به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان گلستان، خانم لنی هارت از مرکز درمانی و تحقیقاتی هلند و دکتر شیرازی معاون دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با حضور در دبستان محل تحصیل محمدمصطفی طُریک با اهدای یک دستگاه تبلت از این دانش آموز کوشا در حفاظت از محیط زیست تقدیر کردند.
لنی هارت در این مراسم با اشاره به شکار این حیوان در سواحل کشورهای همسایه ایران از تلاش محمدمصطفی و هم کلاسی های او تشکر کرد و اظهار داشت: ایران تنها کشوری است که فکر نجات این گونه جانوری است.
لازم به ذکر است فُک خزری با نام علمی Caspian seal (Pusa caspica) یکی از پستانداران کمیاب آبزی دنیاست که فقط در دریای خزر و رودخانه های منتهی به آن زندگی می کند. این گونه، تنها پستاندار دریای خزر محسوب می شود و به دلیل صید بی رویه و به هم خوردن شرایط زیستی و کاهش شدید جمعیت نیازمند حمایت بین المللی است.
فک خزری به طور میانگین ۱/۵ متر طول و ۶۸ کیلوگرم وزن دارد و یکی از کوچک ترین انواع فک به شمار می رود. این جاندار که بومی دریای خزر است در تابستان، بهار و پاییز بیشتر در آب های ایران زندگی می کند و برای زایمان به مناطق یخی در شمال دریای خزر مهاجرت می کند. ترکمن ها به آن دولَن و ساحل نشینان شمال به آن سگ آبی می گویند. فک ها جانورانی با ارزش اند که حتی با مدفوع خود یک منبع غذایی در دریای خزر به وجود می آورند و نابودی آن ها اکوسیستم خزر را به خطر می اندازد.
همه ساله تعداد زیادی فُک در تورهای ویژه صید ماهیان خاویاری گرفتار می شوند. فُک های گرفتار شده یا خفه می شوند یا به وسیله صیادان کشته می شوند. تعداد زیادی از این فُک ها مرده یا نیمه جان در سواحل استان مازندران، به خصوص در منطقه میانکاله تا بابلسر، مشاهده می شوند.
بر اساس اطلاعات موجود همه ساله در سواحل شمالی دریای خزر هزاران فک نوزاد به خاطر پوست زیبایی که دارند، شکار می شوند. تعداد فک در دریای خزر با استناد به آمار سال ۲۰۰۵ حدود ۱۱۱ هزار قلاده تخمین زده می شود.