بر این اساس حدود ۸۱.۵ درصد از این سهم متعلق به مخارج گردشگری داخلی بوده است. در عین حال صنعت گردشگری در مجموع توانسته حدود یک میلیون و ۱۸۴ شغل ایجاد کند.
طبق گزارش مرکز پژوهش های مجلس، در حوزه گردشگری برون مرزی ترکیه، عراق و عربستان برترین مقاصد گردشگری ایرانیان بوده اند. اما در حوزه گردشگری ورودی نیز بیشترین گردشگران به ترتیب کشورهای عراق، آذربایجان، افغانستان و ترکیه وارد ایران شدند.
برآیند تفاوت میان هزینه کردن گردشگران ورودی و خروجی تراز گردشگری ایران را منفی کرده است. طبق این گزارش تراز گردشگری کشور بالغ بر ۶ میلیارد و ۴۰۳ میلیون دلار منفی بوده است.
بر اساس گزارش شورای جهانی سفر و گردشگری در سال ۲۰۱۴، گردشگری در مجموع حدود ۴۱۲ تریلیارد و ۹۵ میلیارد ریال (۶.۱ درصد) به تولید ناخالص داخلی کشور کمک کرده است. پیش بینی ها بر آن بود که این نرخ تا پایان سال ۲۰۱۴ افزایش یافته و به ۷.۴ درصد برسد.
اما کمک مستقیم صنعت گردشگری به تولید ناخالص داخلی ایران برابر با ۱۵۱ تریلیارد و ۷۱۳ میلیارد ریال (۲.۲ درصد) بوده است.
طبق گزارش های رسمی، پیش بینی می شد در سال ۲۰۱۳ صنعت گردشگری در مجموع حدود یک میلیون و ۱۸۴ هزار شغل (۵.۳ درصد از اشتغال کشور) ایجاد کند. پیش بینی ها بر آن بود که این نرخ با رشدی ۲.۷ درصدی به یک میلیون و ۲۱۶ هزار شغل در سال ۲۰۱۴ برسد. در سال ۲۰۱۳ بیش از ۴۱۴ هزار شغل به طور مستقیم در حوزه گردشگری وجود داشته است.
از سوی دیگر، سرمایه گذاری در صنعت گردشگری طی سال ۲۰۱۳ برابر با ۵۱ تریلیارد و ۷۱۹ میلیارد ریال بوده که پیش بینی می شد این نرخ تا سال ۲۰۱۴ معادل ۷.۶ درصد رشد پیدا کند.