شنبه، ۳ خرداد
  • خانه
  • درباره ما
  • ورود
دنیای سفر
  • گردشگری
  • میراث فرهنگی
  • گوناگون از سفر
  • حمل و نقل
  • هتلداری
  • صنایع دستی
  • تورگردانی
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
دنیای سفر
  • گردشگری
  • میراث فرهنگی
  • گوناگون از سفر
  • حمل و نقل
  • هتلداری
  • صنایع دستی
  • تورگردانی
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
نصب افزونه : آیکون سبد خرید به افزونه ووکامرس نیاز دارد.
دنیای سفر
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج

اولین اظهارات معاون جدید صنایع دستی پس از انتصاب

میثم رودکی توسط میثم رودکی
سه شنبه، ۱۷ خرداد
در صنایع دستی
0 0
0
خانه صنایع دستی

به گزارش «دنیای سفر» به نقل از اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت میراث فرهنگی، مراسم تکریم و معارفه معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی با حضور سید عزت الله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و علی دارابی، قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور صبح امروز دوشنبه ۱۶ خرداد ۱۴۰۱ در سالن فجر وزارتخانه برگزار شد.

مریم جلالی با قدرشناسی از تمام افرادی که صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور را به مرحله کنونی رسانده اند، گفت: «خانواده همیشه برای من محور توسعه بوده است و همیشه هر جا که بوده ام سعی کرده ام رویکرد خانواده محوری و مدیریت مادرانه را مدنظر داشته باشم.»

او با اشاره به اینکه در گذشته صنایع دستی به عنوان صنایع زیستی بوده است، ادامه داد: «شاید هم اکنون صنایع دستی به اشیای تزیینی تبدیل شده و درون ویترین ها رفته است، اما باید به زندگی مردم و ایرانی ها بازگردد.»

او صنایع دستی را جزء لاینفک منشور فرهنگی در اقتصاد هویت بنیان دانست و اضافه کرد: «مدیریت سه بخش محتوایی، اجرایی و عاطفی دارد که تمامی سیاست گذاران، تسهیلگران و متصدیان در این سه ضلع راه را برای خلق زنجبره صنایع دستی و هنرهای سنتی فراهم می کنند و من به عنوان یک سرباز کوچک در این مسیر حضور دارم.»

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی تصریح کرد: «سهم هر ایرانی را باید در تولید، فروش و توزیع احصا کنیم و من از هیچ کاری برای تبدیل صنایع دستی به صنایع زیستی دریغ نمی کنم.»
جلالی از اقتصاد هویت بنیان و خلق و تامین زنجیره ارزش در صنایع دستی به عنوان دو کلمه بنیادی در این حوزه نام برد و افزود: «مولد بودن موجب اشتیاق و همراهی می شود و این تحول باید در زمینه محتوا و رویکرد اتفاق بیفتد و هر ایرانی در سراسر کشور به تولید برسد.»

او با بیان اینکه با هم گرایی در زیست بوم صنایع دستی و با تفکر خانواده محوری چالش های پیش رو را از میان برخواهیم داشت، تصریح کرد: «با نمایش قدرتمندانه ظرفیت ها و پیشران های توسعه ای که برای صنایع دستی و هنرهای سنتی فراهم است، همچنین به کمک زنجیره ارزش، منجی یک مسئله ملی خواهیم شد.»

جلالی در پایان با اشاره به اینکه مدیریت مادرانه سبب زایی و پیش برندگی که موجب ایجاد، مراقبت، رشد، تربیت و هرس می شود، گفت: «انفکاک اقتصاد و فرهنگ حلقه اتصالی به نام صنایع دستی و هنرهای بومی و سنتی دارد؛ همیشه مولد بودن امیدآفرین است و امیدوارم خانه هر ایرانی تبدیل به یک کارگاه تولیدی برای کمک به اقتصاد هویت بنیان باشد.»

معاون سابق صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور گفت: «در پنج محور مشخص از جمله حمایت و سامان دهی تولید، حفظ و ایجاد اشتغال، آموزش و ترویج، حفظ و صیانت صنایع دستی فعالیت خود را آغاز کردم. طی این مدت برای ۱۷۱هزار و ۱۶۶ نفر شغل مشخص از محل صدور ۲۲۴هزار و ۸۲۲ مجوز اداره کل حمایت از تولید معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی ایجاد شد.»

در این مراسم که علی دارابی قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور، مشاوران وزیر و مدیران کل ستادی وزارتخانه حضور داشتند، پویا محمودیان معاون سابق صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور گفت: «به عنوان عضو کوچک و دائمی خانواده بزرگ صنایع دستی از صبر، تلاش بی وقفه و همراهی تک تک هنرمندان و صنعتگران کشور سپاسگزارم.»

او افزود: «از سال ۱۳۸۱ به خانواده صنایع دستی پیوستم و تیرماه ۱۳۹۷ به عنوان معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور منصوب شدم. از تمامی مشکلات حوزه، نقاط قوت و ضعف صنایع دستی با خبر بودم.»

محمودیان تصریح کرد: «دوران مدیریت من سخت ترین دوران برای صنایع دستی کشور به دلیل تحریم ها، سیل و کرونا بود. تمامی نمایشگاه های موقت، دائمی و صادرات چمدانی به دلیل شیوع کرونا تعطیل و با رکود بی سابقه رو به رو شد.» 

معاون سابق صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور گفت: «خوشحالم در پایان کرونا و رفع مشکلات فرصت برای رونق دوباره صنایع دستی آماده است و تمامی خلاهای موجود صنایع دستی پر شده است. عملکردمان در این مدت شفاف و مشخص بوده است، به حاشیه ها نپرداختم و سعی کردم برای توسعه در این بخش کار کنم.»

او افزود: «در پنج محور مشخص از جمله حمایت و سامان دهی تولید، حفظ و ایجاد اشتغال، آموزش و ترویج، حفظ و صیانت صنایع دستی فعالیت خود را آغاز کردم. طی این مدت برای ۱۷۱هزار و ۱۶۶ نفر شغل مشخص از محل صدور ۲۲۴هزار و ۸۲۲ مجوز اداره کل حمایت از تولید معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی ایجاد شد.»

محمودیان تصریح کرد: «طی این مدت ۹میلیارد تومان تسهیلات بلاعوض و ۷۴میلیارد تومان تسهیلات کم بهره پرداخت شد. در سال ۹۷ بیمه صنعتگران بعد از پنج سال توقف دوباره آغاز شد. در حوزه بیمه صندوق روستایی و عشایری ۴هزار نفر را بیمه کردیم و ۱۷هزار نفر در نوبت بیمه قرار دارد.»

معاون سابق صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور گفت: «از حذف ماده ۱۴۲ قانون معافیت از بیمه جلوگیری کردیم و این امتیاز را برای صنایع دستی کشور حفظ کردیم. بزرگ ترین دستاورد ما معافیت مالیات بر ارزش افزوده برای خانواده بزرگ صنایع دستی بود. تعرفه برق و آب کارگاه ها را از تجاری تبدیل به صنعتی و بسیاری از مجوزهای دست و پاگیر را حذف کردیم.»

او ادامه داد: «از ابتدای سال ۹۷ تاکنون ۲۷۱۸ روستا که شامل ۲۴۵ روستای هدف اقتصاد مقاومتی و ۲۴۷۳ روستای خارج از این پروژه، از لحاظ مجوزها، پرداخت تسهیلات، آموزش و … پایش شد.»

محمودیان گفت: «امضای تفاهم نامه ای برای استفاده از بند الف تبصره ۱۸ دستاورد بزرگی بود و ما به عنوان اولین دستگاه و معاونت از این تبصره برای حمایت از تولید و تحریک تقاضا استفاده کردیم و ۳۴۰میلیارد تومان به این حوزه اختصاص داده شد.»

معاون سابق صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور افزود: «۲۶۶ رشته صنایع دستی اعلانی محور اعلام شد، سند ملی گوهرسنگ ها را تدوین و ابلاغ کردیم و مراحل تفویض اختیار به استان ها نیز به خوبی انجام شد.»

او تصریح کرد: «برای ۱۵۱هزار و ۹۵۴ نفر دوره آموزشی برگزار کردیم، اولین هنرستان ایرانی اسلامی را در مشهد راه اندازی کردیم. با تفاهم نامه های متعددی که با دانشگاه های مختلف امضا کردیم، آموزش را در اولویت خود قرار دادیم.»

محمودیان گفت: «۴۵ شهر و ۲۲ روستا ثبت ملی کردیم. با ثبت هایی که انجام شد، گامی برای برندسازی و هویت بخشی برداشتیم. خوشبختانه این ثبت ها به یک مطالبه عمومی تبدیل شده است.»

معاون سابق صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور ادامه داد: «پرونده سه شهر و روستای دیگر را برای ثبت جهانی آماده کردیم. ۱۴۲۶ اثر مهر اصالت ملی و ۸۴ اثرمان مهر اصالت بین المللی دریافت کردند.»

او از برگزاری همایش ها، مسابقات و جشنواره های مختلف طی این مدت خبر داد و گفت: «سه دوره فیلم مستند دست آفریده ها ساخته شد و بانک اطلاعاتی برندها نیز تدوین شده است. همچنین در راستای حفظ و صیانت از صنایع دستی برای احیای ۱۳۴ رشته در استان ها برنامه ریزی کردیم.»

محمودیان تصریح کرد: «بانک طراحی و نقوش تدوین شده است، همچنین اطلس صنایع دستی در آینده رونمایی می شود. ۹ نشان جغرافیایی ثبت بین المللی و ۲۹ نشان جغرافیایی ثبت ملی شده است.»

معاون سابق صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور بیان کرد: «این معاونت همواره از کمبود واحدی به نام هنرهای سنتی رنج می برد که خوشبختانه با پیگیری هایی که انجام شد، در چارت جدید وزارتخانه اداره هنرهای سنتی در نظر گرفته شده است.»

او افزود: «در سال ۹۷ در حوزه رونق کسب و کار از واردات صنایع دستی از خارج از کشور جلوگیری کردیم و شیوه نامه مقابله با قاچاق را ابلاغ کردیم. بر اساس اعلام آمار گمرک بالغ بر یک میلیارد و ۱۶۸ میلیون دلار صادرات صنایع دستی بوده که نشان دهنده ظرفیت صادرات مان است. همچنین صادرات چمدانی ما ۸۶۶ میلیون دلار بر اساس اعلام رسمی ۳۱ استان کشورمان است.»

اجرای طرح تجاری سازی در ۳۱ استان

محمودیان عنوان کرد: «طرح تجاری سازی در ۳۱ استان انجام شد. در این حوزه همایش ها و اطلاع رسانی های مختلفی انجام شد. دو خانه در طرح اقدام ملی مسکن با صنایع دستی تجهیز شد که مورد استقبال همه قرار گرفت. همچنین با ایران خودرو برای سوزن دوزی جلد قرآن ها که در اختیار مشتریان قرار می گیرد، قرارداد امضا کردیم و در حال حاضر با شرکت سایپا در حال مذاکره هستیم.»

معاون سابق صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور گفت: «۹۷ نمایشگاه منطقه ای، ملی و بین المللی و ۱۰۱ نمایشگاه صنایع دستی در هشتی وزارتخانه برگزار کردیم.»

او ادامه داد: «امسال بازارچه های نوروزی صنایع دستی بیش از ۱۲۳ میلیارد تومان فروش داشته است. طی این سال ها فروش صنایع دستی بر اساس خوداظهاری که انجام شد، ۷هزار میلیارد تومان بوده است. بازراچه های صنایع دستی رشد ۹۳درصدی نسبت به سال ۹۸ و رشد ۹۷درصدی نسبت به سال ۹۷ داشتند. همچنین جایگاه ما در حوزه بین الملل ارتقا پیدا کرد. جایگاه ویژه ای در غرب آسیا به عنوان کشور مرجع داریم.»

محمودیان تصریح کرد: «برنامه ریزی هایی برای جام جهانی قطر انجام شده است. صنایع دستی را طی این مدت از گوشه نشینی بیرون آوردیم و توجه دولتمردان را به این موضوع جلب کردیم. به طوری که تفاهم نامه های مختلفی با دستگاه های مختلف امضا کردیم.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به این که نگاه تحولی به تمام بحث های وزارتی از جمله صنایع دستی دارد، گفت: «صنایع دستی، نقطه قوت سبک زندگی مردم خواهد بود و باید در فناوری های نوین جایگاه ویژه ای داشته باشد.»

به گزارش ایسنا و به نقل از اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی، مهندس سید عزت الله ضرغامی در مراسم تکریم و معارفه معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی که امروز دوشنبه ۱۶ خرداد ۱۴۰۱ در سالن فجر وزارتخانه برگزار شد، گفت: «خانم محمودیان کارنامه بسیار خوبی داشتند و خدمات ارزشمندی را با همکاری همکاران مان در معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی ارائه کردند.»

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: «انسان ها دو دسته هستند. آن هایی که جدا از جایگاه مدیریتی شان دارای ارزش، هویت و اعتبار هستند و آن هایی که تمام اعتبارشان به مقامی است که دارند. افراد از دسته دوم زیاد هستند، اما خانم محمودیان از جمله افرادی هستند که جدا از مسئولیت هایی که داشتند با توجه به شخصیت، دانش و توانمندی های خود، هویت مستقلی دارند و جایگاه شان برای خدمت کردن همیشه محفوظ است.»

او تصریح کرد: «خانم محمودیان در معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی خواهند ماند. در برنامه های تحولی که دارم، مسئله تجربه و پژوهش مبتنی بر واقعیات بسیار اهمیت دارد و قرار شد ایشان در این حوزه فعال باشند و در حوزه ای که تجربه دارند به وزارتخانه کمک کنند. مطمئنم با تفکری که دارند، همکار خوبی برای من، خانم جلالی و همکاران مان خواهند بود.»

مهندس ضرغامی درباره دکتر مریم جلالی نیز گفت: «خانم دکتر جلالی چهره شناخته شده ای در حوزه مدیریت فرهنگی هستند. نگاه جامع، عالمانه و تحولی به حوزه های مختلف داشتند و بجز مطالعات دقیق و دانش شخصی خود، روحیه تعاملی و مدیریت خوب آن مثال زدنی است. هر جا بودند این توان را داشتند که از نقطه نظرات تمام آدم ها استفاده کنند.»

او افزود: «تواضع و تعامل خانم جلالی موجب موفقیت او در انجام تمامی کارهایش شده است.»

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تصریح کرد: «نگاه تحولی به تمام بحث های وزارتی از جمله صنایع دستی دارم که بخشی از آن را در حکم مأموریتی خانم جلالی آوردم. هنوز صنایع دستی فاصله زیادی با آنچه باید باشد، دارد. ما باید این فاصله را پر کنیم و همه باید برای تحقق این موضوع کمک کنیم.»

او ادامه داد: «صنایع دستی باید وارد زندگی مردم شود. در رنگ و طرح باید تحول ایجاد شود. همچنین کالاها باید متنوع، ارزان، بسته بندی و برندسازی شود.»

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار کرد: «از همه همکارانم در معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی تقاضا دارم تا تمام تجربه و توان خود را پای کار بگذارند. این جا باید محل عرضه ایده های خوب باشد. تمام کشور به عنوان مبادی عرضه، بازارچه و فروشگاه امروز در اختیار ماست. هر جا امامزاده ای هست، می تواند محل عرضه و فروش صنایع دستی ما باشد.»

مهندس ضرغامی افزود: «برای برپایی نمایشگاه و فروش صنایع دستی در فروشگاه نیازی به مجوز نیست.»

او عنوان کرد: «زمینه های کار صنایع دستی، مظهر اقتصاد مقاومتی است. ربطی به تحریم ندارد و واقعا می تواند اقتصاد ما را نجات دهد. همه همکاران بدانند نگاه تحولی امروز ما در این حوزه همین موضوع است. پژوهشگاه ما باید در بخش صنایع دستی فعال شود و برای ایجاد تحول در این بخش کمک کند.»

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با تاکید بر این که نگاه ما باید در حوزه صنایع دستی وسیع باشد، گفت: «باید برای معرفی و آموزش صنایع دستی از فضای مجازی و فناوری های نوین استفاده کنیم. مردم باید صنایع دستی را در سبک زندگی خود مد نظر قرار دهند. همچنین باید زیبایی های آن به نمایش گذاشته شود.»

مهندس ضرغامی تاکید کرد: «صنایع دستی، نقطه قوت سبک زندگی مردم خواهد بود و باید در فناوری های نوین جایگاه ویژه ای داشته باشد.»

او اظهار کرد: «برای خانم محمودیان آرزوی توفیق دارم و از خانم جلالی برای قبول این مسئولیت تشکر می کنم، حضور او در معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی توقع مرا بالا می برد. امیدوارم با بهره گرفتن از تمامی تجربیات و کارهای ارزشمندی که در این معاونت انجام شده، کارهای زمین مانده را بردارند و از تمامی ظرفیت ها بهره ببرند تا به مطالبات مردم پاسخ داده شود.»

اشتراک‌گذاریتوئیتاشتراک‌گذاری
میثم رودکی

میثم رودکی

فعال گردشگری و راهنمای کوهستان

نوشته‌‌های مرتبط

بازدید ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی از بازار زرگری یزد در راستای بررسی پرونده شهر جهانی زیورآلات
صنایع دستی

ساخت زیورآلات در یزد، پیشینه ۶۰۰ ساله دارد

توسط میثم رودکی
شمارش معکوس برای جهانی شدن زیورآلات سنتی یزد
صنایع دستی

شمارش معکوس برای جهانی شدن زیورآلات سنتی یزد

توسط میثم رودکی
اولین جشنواره آش جوبا برگزار می شود
صنایع دستی

اولین جشنواره آش جوبا برگزار می شود

توسط میثم رودکی
آثار نهمین نمایشگاه و جشنواره سرو سیمین
صنایع دستی

صنایع دستی؛ پیشران و نقشه راه توسعه اقتصادی کشور

توسط میثم رودکی
برپایی نمایشگاه مشترک هنرمندان ایران و هلند
صنایع دستی

برپایی نمایشگاه مشترک هنرمندان ایران و هلند

توسط میثم رودکی
نهمین جشنواره بین المللی صنایع دستی و هنرهای سنتی فجر
صنایع دستی

داوری آثار جشنواره فجر صنایع دستی آغاز شد

توسط میثم رودکی
نوشته‌ی بعدی
اپلیکیشن پرداخت های بانکی برای گردشگران خارجی

عرضه اپلیکیشنی برای پرداخت های گردشگران خارجی

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • در جریان
  • دیدگاه‌ها
  • آخرین
چه جاذبه‌های طبیعی در جزیره قشم وجود دارد؟ شگفتی‌های بی‌پایان خلیج فارس

چه جاذبه‌های طبیعی در جزیره قشم وجود دارد؟ شگفتی‌های بی‌پایان خلیج فارس

محله گینزا، ترکیبی از سنت و مدرنیته

گینزا؛ قلب تپنده توکیو، نبض مد و تجارت

خانه های رنگی کنار پل غازیان بندر انزلی - عکاس: مهتاب انارکی

استاندار گیلان: تکلیف سرمایه گذاران گردشگری را روشن کنید

خرید ملک در دبی بهترین گزینه مهاجرتی

چرا خرید ملک در دبی بهترین گزینه مهاجرتی است؟

کانترهای فروش یک آژانس مسافرتی

چگونگی اخذ مجوز دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی

19
اتوبوس های تندرو بی آر تی شهر تهران

طرح واگذاری خطوط BRT به بخش خصوصی

19
نمایی از لابی هتل اسپیناس پالاس

هتل اسپیناس پالاس، بزرگ ترین و جنجالی ترین هتل ایران افتتاح شد

18

شیخ سلمان کعبی نماد استعمارستیزی در خوزستان است

16
توسعه گردشگری روستایی در ایران

ایران و توسعه گردشگری روستایی

پل شاه عباسی کرج | پل دختر کرج | پل خاتون کرج

پل خاتون کرج مرمت شد

هتل ایران - بندرانزلی | Iran Hotel - Bandar Anzali - Gilan Province

هتل ایران بندرانزلی تعیین تکلیف می شود؟

محله گینزا، ترکیبی از سنت و مدرنیته

گینزا؛ قلب تپنده توکیو، نبض مد و تجارت

سرویس‌های خبری

  • گردشگری
  • میراث فرهنگی
  • گوناگون
  • حمل و نقل
  • هتلداری
  • صنایع دستی
  • تورگردانان و آژانسهای مسافرتی
  • آموزش
  • تکنولوژی
  • گردشگری
  • میراث فرهنگی
  • گوناگون
  • حمل و نقل
  • هتلداری
  • صنایع دستی
  • تورگردانان و آژانسهای مسافرتی
  • آموزش
  • تکنولوژی

ما در شبکه‌های اجتماعی

Rss X-twitter Instagram

عضویت در خبرنامه

با نام بردن از "خبرگزاری دنیای سفر" در بهره گیری از نوشته ها، تلاش ما را ارج نهید.

طراحی سایت و پشتیبانی با ایران سئو

خوش آمدید!

وارد ناحیه کاربری خود شوید

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای بازنشانی رمز عبور خود وارد کنید.

ورود به سیستم
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • گردشگری
  • میراث فرهنگی
  • گوناگون از سفر
  • حمل و نقل
  • هتلداری
  • صنایع دستی
  • تورگردانی

© 2025 تمامی حقوق برای وب‌سایت دنیای سفر محفوظ است.