به گزارش ایسنا، قرار است در جشنواره سراسری سپید چادران عشایر که از امروز یکم تا سوم خرداد در شهر «بابک» برگزار می شود، از ثبت نون کُرنون رونمایی شود.
در حالی که احسانی، معاون سابق صنایع دستی استان کرمان از نان «کُرنون» بهعنوان یک نان محلی متفاوت نام می برد که فقط در منطقه بورجال شهر بابک تهیه می شود، محمدرضا نسبعبداللهی، پژوهشگر انار قدیم، در این زمینه به می گوید: مسئولان شهر بابک و سازمان میراث فرهنگی نان کُرنو را به نام شهر بابک ثبت ملی کرده اند که متاسفانه به نوعی بی توجهی به یکی دیگر از خاستگاه های این نان یعنی شهرستان انار است.
این دوستدار میراث فرهنگی شهر انار و نویسنده کتاب «تاریخ انار» در یادداشتی با تاکید بر اظهارات خود، نوشته است: «سرگذشت نان کُرنون آنقدر دور است که تنها می توانیم به مدارکی استناد کنیم که شاید از نیمه عمر این نان سر برآورده باشد. سال هاست شهرهای همجوار بر سر داشته های مشترک شان نابرادری می کنند. ما مدارکی داریم، شما مدارکی دارید و دیگران … .
ثبت این نان به نام یک شهر جز تفرقه و جدایی چه حاصلی می تواند داشته باشد؟ ما به اتحاد و احساس برادری و برابری نیاز داریم. جشنی را که می توانست همه ما را خوشحال و احساس برادری را تقویت کند می توان تبدیل کرد به شادی عده ای و ناراحتی عده ای دیگر و پررنگ کردن خطوط و فاصله ها.
برخی چیزها نشانه های هویت ملی ما هستند تا ملیت ما را تقویت کنند. نشانه های فرهنگی ما هستند. در ازای ثبت این موارد به کسی چیزی نمی بخشند و قرار نیست چیزی به مکانی اضافه شود و از مکانی کم شود. اگر منطقه ای برخی از هویت منطقه ای دیگر را ملک مطلق خود به حساب بیاورد این بر بزرگی اش اضافه نمی کند بلکه نشان میدهد چشم بر روی واقعیت بسته است و هویتی را که می تواند فراگیرتر باشد محدود کرده است.
چه کسی میتواند منکر آن شود که نان کرنو در انار پخت نمی شده است؟ آیا کسی به یاد دارد زمانی را که این نان در انار نبوده است؟ پدرانِ پدران ما از همین نان می خوردهاند و مادران مادران ما همان را می پختهاند. آیا قید عبارت «فقط این نان در شهر بابک پخت می شده» در مصاحبه عوامل برگزاری جشنواره ثبت ملی نان کرنو در شهر بابک و انحصاری کردن این موضوع چیزی جز یک توهم و فرض محال نیست؟
ثبت ملی نان کرنون باید به نام شمال غرب استان کرمان، یعنی انار و شهر بابک انجام شود تا واقعیت داشته باشد و این افزودن ارزش جشنواره است نه کاستن آن. دعوت نکردن یکی از والدین به عروسی هرگز نسبت پدری و مادری را نفی نمی کند، بلکه کوتاهی اندیشه و بیتوجهی و عدم درک عمق مسایل فرهنگی را نشان می دهد.»
مراسم ثبت نان کرنون در فهرست آثار ملی قرار است امروز شنبه اول خرداد در جشنواره سراسری سپیدچادران عشایر برگزار شود.
حالا چه فرقی میکنه بنام شهر بابک ثبت بشه یا انار …. خوبه که هسته اتم نشکافدین یا اختراع یا ابداع و نوآوری منحصر بفردی انجام نشده
جالبتر اینکه بسیاری از مشاهیر ، صنایع دستی و هنر و… ملی مون رو سایر کشورها بنام خودشون ثبت بین المللی کردن ما داریم سر یه چارک نان تو سر و کله هم میزنیم.
نان کرنون مختص شهربابک بوده ,و شاید انجا پخت می شده ولی متعلق به شهربابک و قدمت ان است