دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت
  • خانه
  • درباره ما
  • ورود
دنیای سفر
  • گردشگری
  • میراث فرهنگی
  • گوناگون از سفر
  • حمل و نقل
  • هتلداری
  • صنایع دستی
  • تورگردانی
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
دنیای سفر
  • گردشگری
  • میراث فرهنگی
  • گوناگون از سفر
  • حمل و نقل
  • هتلداری
  • صنایع دستی
  • تورگردانی
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
نصب افزونه : آیکون سبد خرید به افزونه ووکامرس نیاز دارد.
دنیای سفر
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج

از دبه های آب در ایران تا ارتش اطفای حریق در آفریقای جنوبی

میثم رودکی توسط میثم رودکی
یکشنبه، ۱۲ مهر
در محیط زیست
0 0
0
خانه محیط زیست

«دیروز جلسه بررسی وضعیت آتش سوزی جنگل‌ها و مراتع کشور به درخواست سازمان حفاظت محیط زیست در دفتر معاون اول رییس جمهور تشکیل شد و آقای جهانگیری با استقبال از حساسیت رسانه ها و افکار عمومی نسبت به وقوع آتش سوزی جنگل ها تاکید کرد رسیدگی به جنگل ها و مراتع کشور و جلوگیری از آسیب و خسارت به این سرمایه های ملی از اولویت‌های دولت است و باید این موضوع را با حساسیت ویژه دنبال و اعتبارات مورد نیاز آن را تامین کنیم. سازمان حفاظت محیط زیست صورت جلسه ای با وزارت کشور تدوین و امضا کرده که براساس آن از نیمه خرداد جاری ستاد کل نیروهای مسلح با استفاده از امکاناتی که در حوزه صنایع هوایی دارد در اطفا حریق جنگل ها همکاری و مشارکت خواهد داشت. اختصاص دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار در این زمینه برای تجهیز بخشی از مناطق تحت پوشش سازمان حفاظت محیط زیست به امکانات اطفای حریق نیز از جمله اقدامات دیگر است. این سازمان به طور جدی پیگیر ایجاد سازو کارهای همگرایی و همکاری دستگاههای مختلف هنگام بروز حوادث آتش سوزی است.»

معصومه ابتکار در حالی به توجه ویژه به اطفا حریق در جنگل ها در وبلاگ خود در تیر ماه سال جاری اشاره کرد که در چند روز گذشته بار دیگر آتش سوزی در جنگل گلستان نه با امکانات نیروهای مسلح در حوزه صنایع هوایی بلکه با همان بیل ها و دبه های آب آشنا با جنگل های ایران صورت گرفت.  قدیمی ترین پارک ملی ثبت شده ایران با بیش از ۱۳۵۰ گونه گیاهی و ۳۵۰ گونه جانوری این بار توسط دو شکارچی و با هدف فرار از دست ماموران سازمان حفاظت محیط زیست بار دیگر طعمه حریقی شد که استاندارد گلستان در اردیبهشت ماه سال جاری و در مانور مهار آتش در جنگل ملی گلستان از امکانات برای پیشگیری از آتش سوزی خبر داده بود. او در این مراسم ابراز امیدواری کرده بود که هیچگونه آتش سوزی در منطقه رخ ندهد و اگر چنانچه رخ داد در سریع ترین زمان مهار شود.

 

مینا استقامت متخصص جنگل ها در گفت و گو با «دنیای سفر» درباره شیوه های حفاظت از جنگل ها در شمال کشور گفت: در جنگل های شمال کشور بیشترین حفاظت از مناطق تحت بهره برداری و با مدیریت تعاونی ها انجام می شود و آنها نیز حفاظت را به شرط بهره برداری انجام می دهند، در همین راستا  زمانی که طرح تنفس جنگل ها مطرح شد این شرکت ها اعلام کردند با اجرای طرح مرز حفاظتی را از این مناطق برمی دارند که این امر ممکن است به وقوع آتش سوزی های گسترده منجر شود. این در حالی است که در گذشته جوامع بومی و محلی با توجه به حضور خود در عرصه های طبیعی حفاظت از آنها را نیز بر عهده داشتند اما با تغییر رویکرد و خارج کردن جامعه محلی به بهانه تقویت عرصه و مرتع، جنگل به بهره بردارانی سپرده شد که تنها منافع اقتصادی خود را در آن می بینند.

دنیای سفر

وی در پاسخ به این پرسش که با توجه به گفته های رئیس جمهور و ریاست سازمان حفاظت محیط زیست درباره اهمیت جنگل ها آیا بودجه متناسب نیز به این امر و به ویژه به جنگل گلستان که تنها در سال گذشته با ۳۲ مورد آتش سوزی بیش از ۱۲۰۰ هکتار از اراضی این پارک در آتش سوخته، اختصاص یافته است، اظهار کرد: ما دارای ردیف بودجه اعتباری ویژه ای برای اطفا حریق و آتش سوزی نیستیم و اعتبارات تاکنون در قالب بحث حفاظت و توسعه مطرح شده است که تا زمانی به حریق برسد، بخش اعظم و یا تمام آن، صرف هزینه بخش های دیگر شده است.

این متخصص جنگل با اشاره به کنفرانس IUCN که چندی پیش در دوربان برگزار شد، تصریح کرد: در این کنفرانس که بخش اعظم مدیریت آن را ارتش اطفای حریق آفریقای جنوبی بر عهده داشت، گزارش هایی از عملکرد این نهاد ارائه شد. در آفریقای جنونی این ارتش آموزش های لازم را برای اطفای حریق دیده و حتی گاه به ماموریت به کشوری نظیر کانادا نیز فرستاده می شوند. یکی از کارهایی که سازمان حفاظت محیط زیست می تواند انجام دهد انجام مکاتبه با دولت آفریقای جنوبی برای ارائه آموزش و برگزاری کارگاه ها در ایران است.

وی در این باره که چرا ایران با توجه به کمبود امکانات در حوزه اطفای حریق جنگل ها تاکنون درخواستی به کشورهای همسایه و سایر کشورها برای کمک گرفتن از آنها صورت نداده در حالی که این امر با توجه به میزان اندک منابع طبیعی ما ضروری است، گفت: بحث محیط زیست در ایران تاکنون جدی گرفته نشده است. تا چند سال پیش فعالان محیط زیست را به عنوان کسانی می دیدند که با سفر به خارج از ایران، مفاهیمی تشریفاتی را با خود به کشور می آوردند، اما با تشدید بحران در این حوزه مسئولان به اشتباه خود پی برده اما همچنان حاضر به کمک گرفتن از کشورهای دیگر در این حوزه نیستند.

استقامت در همین راستا ورود فنون و تجهیزات به روز شده از سایر کشورها در حوزه اطفا حریق را خواستار شد و خاطرنشان کرد: امکاناتی که تاکنون برای اطفا حریق در کشور به کار رفته از بیل و دبه های آب و آنهم توسط اشخاص آموزش ندیده فراتر نرفته است. از این رو ما باید در این حوزه نیز مشابه سایر بخش ها از مشاوره  و تجهیزات مناسب بهره بگیریم.

گفته های استقامت در کنار سخنان معصومه ابتکار بر اختصاص بودجه به اطفا حریق در ایران نشان دهنده اهمیت موضوعی است که تاکنون از سوی سازمان حفاظت محیط زیست و سایر دستگاه ها جدی گرفته نشده است. وقوع سیل در استان گلستان در سال جاری و اتفاقات مشابه که حیات انسانی را در زیستگاه های تخریب شده به همراه داشته زنگ خطر برای کسانی است که اگر تا دیروز بحث های محیط زیستی را مباحثی تشریفاتی و لوکس می دیدند امروز آن را در وقوع انواع بلایا از قبیل سیل و ریزگردها مشاهده کنند. از آنجا که آتش سوزی یکی از اصلی ترین دلایل تخریب جنگل ها در چند ساله اخیر محسوب می شود باید منتظر بود و دید آیا همچنان قرار است بودجه های قطره چکانی و دبه های آب به داد آتش شعله گرفته در دل جنگل های ایران برسد یا اینکه تدبیری در این خصوص از سوی دولتی که داعیه محیط زیستی بودن دارد، اندیشیده خواهد شد.

اشتراک‌گذاریتوئیتاشتراک‌گذاری
میثم رودکی

میثم رودکی

فعال گردشگری و راهنمای کوهستان

نوشته‌‌های مرتبط

اروند رود؛ رودخانه‌ای به بلندای تاریخ
محیط زیست

اروند، لایروبی می شود

توسط میثم رودکی
کوه راهدان یا «کوه رادون»
محیط زیست

کوه رادون تکه تکه می شود

توسط میثم رودکی
بارش برف در جاده چالوس / تردد فقط با زنجیرچرخ
محیط زیست

بارش برف و باران گسترده در سراسر کشور

توسط میثم رودکی
وضعیت آب و هوای تهران فردا یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳
محیط زیست

وضعیت آب و هوای تهران فردا یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳

توسط میثم رودکی
هشدار سازمان غذا و دارو درباره کیسه های چای
محیط زیست

هشدار سازمان غذا و دارو درباره کیسه های چای

توسط میثم رودکی
راه ارتباطی مسیر سروآباد - اورامان - پاوه در محدوده گردنه ژالانه به دلیل بارش سنگین برف و سقوط بهمن مسدود شد.
محیط زیست

صدور هشدار قرمز هواشناسی بارش سنگین برف/ کولاک، یخبندان و افت شدید دما

توسط میثم رودکی
نوشته‌ی بعدی
پیکار با سیاهی/ روز جهانی مبارزه با بی سوادی

جایزه برای باسواد شدن

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • در جریان
  • دیدگاه‌ها
  • آخرین
چه جاذبه‌های طبیعی در جزیره قشم وجود دارد؟ شگفتی‌های بی‌پایان خلیج فارس

چه جاذبه‌های طبیعی در جزیره قشم وجود دارد؟ شگفتی‌های بی‌پایان خلیج فارس

خانه های رنگی کنار پل غازیان بندر انزلی - عکاس: مهتاب انارکی

استاندار گیلان: تکلیف سرمایه گذاران گردشگری را روشن کنید

سفرهای مهاجرتی؛ سفری که زندگی‌ات را تغییر می‌دهد

سفرهای مهاجرتی؛ سفری که زندگی‌ات را تغییر می‌دهد

سفر به فومن؛ جایی میان مه، طبیعت و اقامت‌های خاص

سفر به فومن؛ جایی میان مه، طبیعت و اقامت‌های خاص

کانترهای فروش یک آژانس مسافرتی

چگونگی اخذ مجوز دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی

19
اتوبوس های تندرو بی آر تی شهر تهران

طرح واگذاری خطوط BRT به بخش خصوصی

19
نمایی از لابی هتل اسپیناس پالاس

هتل اسپیناس پالاس، بزرگ ترین و جنجالی ترین هتل ایران افتتاح شد

18

شیخ سلمان کعبی نماد استعمارستیزی در خوزستان است

16
موزه آلمان | Deutsches Museum

۱۰ موزه علمی برتر جهان

موزه بابل | Babol Ganjineh Museum

موزه بابل، گشتی در زندگی گذشتگان

در مراسم روز جهانی موزه در ایران چه گذشت؟

در مراسم روز جهانی موزه در ایران چه گذشت؟

راهنمای خرید کفش کوهنوردی

راهنمای خرید کفش کوهنوردی برای صعود دماوند در تابستان

سرویس‌های خبری

  • گردشگری
  • میراث فرهنگی
  • گوناگون
  • حمل و نقل
  • هتلداری
  • صنایع دستی
  • تورگردانان و آژانسهای مسافرتی
  • آموزش
  • تکنولوژی
  • گردشگری
  • میراث فرهنگی
  • گوناگون
  • حمل و نقل
  • هتلداری
  • صنایع دستی
  • تورگردانان و آژانسهای مسافرتی
  • آموزش
  • تکنولوژی

ما در شبکه‌های اجتماعی

Rss X-twitter Instagram

عضویت در خبرنامه

با نام بردن از "خبرگزاری دنیای سفر" در بهره گیری از نوشته ها، تلاش ما را ارج نهید.

طراحی سایت و پشتیبانی با ایران سئو

خوش آمدید!

وارد ناحیه کاربری خود شوید

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای بازنشانی رمز عبور خود وارد کنید.

ورود به سیستم
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • گردشگری
  • میراث فرهنگی
  • گوناگون از سفر
  • حمل و نقل
  • هتلداری
  • صنایع دستی
  • تورگردانی

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.