دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت
  • خانه
  • درباره ما
  • ورود
دنیای سفر
  • گردشگری
  • میراث فرهنگی
  • گوناگون از سفر
  • حمل و نقل
  • هتلداری
  • صنایع دستی
  • تورگردانی
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
دنیای سفر
  • گردشگری
  • میراث فرهنگی
  • گوناگون از سفر
  • حمل و نقل
  • هتلداری
  • صنایع دستی
  • تورگردانی
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
نصب افزونه : آیکون سبد خرید به افزونه ووکامرس نیاز دارد.
دنیای سفر
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج

آیا ایران می تواند ۳۲ میلیون گردشگر جذب کند؟

میثم رودکی توسط میثم رودکی
شنبه، ۲۹ خرداد
در گردشگری
0 0
0
خانه گردشگری

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در نخستین جلسه کانون ملی هماهنگی گردشگری اعلام کرد ایران در ۱۰ سال آینده می تواند با جذب یک درصد از گردشگران چینی، یک درصد از گردشگران روسی، یک درصد از گردشگران اروپا، ۳ درصد از شیعیان و یک درصد از مسلمانان جهان حداقل ۳۲ میلیون گردشگر جذب کند و این میزان می تواند اهداف ایران را در حوزه گردشگری در دستیابی به جذب ۲۰ میلیون گردشگر تا پایان سال ۱۴۰۴ تحقق بخشد. این در حالی است که تقاضای سفر به هر کشور به مسائلی همچون زیرساخت ها، توان جذب آن کشور، قدرت خرید و ارزان بودن مقصد مورد نظر برای سفر و بسیاری موارد دیگر بستگی دارد. با این تفاسیر به اعتقاد کارشناسان اقتصادی، با در نظر گرفتن وضعیت موجود کشور، تحقق چنین رقمی اندکی دور از انتظار به نظر می رسد.

کاهش بی سابقه گردشگران خروجی روسیه

روسیه به عنوان یکی بازارهای هدف عنوان شده از سوی مسوولان گردشگری کشور، در حال حاضر در حوزه گردشگران خروجی وضعیت مناسبی ندارد. به گزارش خبرگزاری اینترفاکس روسیه، جریان سفرهای برون مرزی روسیه در سال ۲۰۱۵ تا ۳۱.۳ درصد کاهش داشته که در ۱۸ سال اخیر بی سابقه بوده است. طبق اظهارات سخنگوی اتحادیه صنعت گردشگری روسیه تا قبل از سال ۲۰۱۵، بیشترین میزان کاهش گردشگران متعلق به سال ۱۹۹۸ بود که تعداد گردشگران روسی در مقایسه با سال قبل از آن، ۲۴.۴ درصد کمتر شد. وی معتقد است سال ۲۰۱۵ سخت ترین سال در تاریخ گردشگری بخش خصوصی این کشور بوده است. در سال ۲۰۱۴ نیز گردشگری برون مرزی روسیه ۴ درصد در مقایسه با سال پیش از آن کاهش یافته بود. این کاهش تعداد گردشگران در نتیجه تضعیف روبل و ممنوعیت پرواز از این کشور به ۲ مقصد گردشگری مهم ترکیه و مصر صورت گرفته است.

بر این اساس، ایران اگر بخواهد یک درصد از گردشگران خروجی این کشور ۱۴۳ میلیونی را به خود اختصاص دهد، باید حدود ۴۶۰ هزار نفر از آنها را جذب کند (تعداد گردشگران خروجی روسیه در سال ۲۰۱۴ حدود ۴۶ میلیون نفر بوده است)؛ این در حالی است که در سال ۲۰۱۳ تنها ۱۹ هزار و ۱۵۹ نفر از مجموع بیش از ۵۰ میلیون گردشگر روسی به ایران سفر کرده اند. در همین حال، طی سال گذشته میلادی نه تنها میزان ورود گردشگران روسی به ایران افزایش چشمگیری نداشته، بلکه برعکس سفر ایرانیان به روسیه بیشتر شده است.

یک درصد از گردشگران چینی و اروپایی

طبق آمار سازمان جهانی گردشگری، در سال ۲۰۱۳ حدود ۳۵ هزار نفر گردشگر از چین به ایران وارد شده اند که تنها حدود ۰.۷۳ درصد از گردشگران ورودی را تشکیل می دادند. این در حالی است که سال ۲۰۱۵ اوج گردشگری برون مرزی چین بود و حدود ۱۲۰ میلیون توریست این کشور از مناطق مختلف جهان بازدید کردند. با این وجود به نظر می رسد سهم ایران از این کشور ۱.۳۶ میلیارد نفری بسیار اندک بوده است. اگر ایران بخواهد یک درصد از کل سفرهای خارجی چین را جذب کند، چیزی در حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار گردشگر چینی باید به ایران سفر کنند؛ این در حالی است که اگر هدف جذب یک درصد از جمعیت این کشور باشد، کار به مراتب دشوارتر است و به نظر می رسد نیاز به زیرساخت های بسیار بیشتری باشد.

در همین حال، طی سال ۲۰۱۳ اروپائیان حدود ۳۷.۳۲ درصد از گردشگران ورودی به ایران را تشکیل می داده اند که از این میان سهم اروپای غربی حدود یک درصد بوده است. چنین آماری نشان دهنده حجم اندک گردشگران اروپای غربی به ایران است که قدرت خرید بالایی هم دارند. در سال ۲۰۱۴ نیز بیش از ۴۲۶ میلیون سفر از اتحادیه اروپا به مناطق مختلف جهان انجام شده است. جذب یک درصدی این حجم بالای گردشگر به معنی پذیرش قریب به ۴.۲۶ میلیون توریست است که با توجه به رقم اعلام شده در سال ۲۰۱۳ که تنها حدود ۱.۷۸ میلیون نفر بوده، نیازمند تدابیر بسیار ویژه ای در امر گردشگری و زیرساخت ها است. همه اینها درحالی است که از این رقم، بیش از یک میلیون نفر از همسایه شمالی یعنی جمهوری آذربایجان راهی ایران شده اند.

ظرفیت جذب گردشگران شیعه

طبق گزارش مجمع پی ای دبلیو، بیش از یک سوم جمعیت شیعیان جهان در ایران ساکن هستند و سایر شیعیان نیز در کشورهایی نظیر هند، پاکستان، ترکیه، عراق، یمن و چند کشور دیگر زندگی می کنند. با توجه به این موضوع، ایران تنها می تواند روی دو سوم از شیعیان جهان به عنوان گردشگران خارجی در جهت مقاصد زیارتی یا فرهنگی استفاده کند. آمار فوق نشان می دهد که ۳ درصد از جمعیت شیعیان به استثنای ایران، حدود ۴ تا ۵ میلیون نفر است و عراق با بیش از ۱.۶ میلیون گردشگر نقش بسیار مهمی در فرستادن گردشگر به ایران دارد. با این تفاسیر به نظر می رسد جذب ۳درصد گردشگران شیعیان با توجه به اماکن مذهبی ایران چندان دشوار نباشد، اما نیاز به برنامه ریزی در این حیطه دارد. در همین حال، ایران در بخش گردشگری می تواند بر گردشگران حوزه خلیج فارس تمرکز کند که از قدرت خرید بالایی برخوردارند.

طبق گزارش سازمان جهانی گردشگری، در سال ۲۰۱۳ بالغ بر ۴۱ درصد از گردشگران ورودی به کشور را اتباع خاورمیانه تشکیل می داده اند. این امر نیز نشان دهنده اهمیت خاورمیانه در گردشگری ایران است. پس از آن، اروپای شرقی و مرکزی با حدود ۲۷ درصد و آسیای جنوبی با ۱۳ درصد از کل گردشگران وارد شده به ایران بیشترین سهم را در فرستادن مسافران به ایران داشته اند. هر چند دستیابی به تعداد ۲۰ میلیون گردشگر و در اختیار گرفتن یک درصد از گردشگران روسی، چینی، اروپایی و ۳ درصد از شیعیان دشوار به نظر می رسد، اما شاید بتوان با تمهیداتی گردشگران این مناطق را با ایجاد زیرساخت مناسب و تشویق و تبلیغ و آموزش بخش گردشگری ایران تا مقادیر زیادی نسبت به حال حاضر جذب کرد.

اشتراک‌گذاریتوئیتاشتراک‌گذاری
میثم رودکی

میثم رودکی

فعال گردشگری و راهنمای کوهستان

نوشته‌‌های مرتبط

موزه آلمان | Deutsches Museum
گردشگری

۱۰ موزه علمی برتر جهان

توسط میثم رودکی
موزه بابل | Babol Ganjineh Museum
گردشگری

موزه بابل، گشتی در زندگی گذشتگان

توسط میثم رودکی
در مراسم روز جهانی موزه در ایران چه گذشت؟
گردشگری

در مراسم روز جهانی موزه در ایران چه گذشت؟

توسط میثم رودکی
پیکاپ ویزا (پیکاپ پاسپورت) یا ارسال پاسپورت شما برای دریافت ویزا، نیاز به سفر دوم برای دریافت ویزا را حذف و در زمان و هزینه‌ها صرفه‌جویی می‌کند.
گردشگری

خدمات پیکاپ ویزا؛ راهکاری امن برای تحویل پاسپورت از سفارت‌خانه‌ها

توسط میثم رودکی
سفرهای مهاجرتی؛ سفری که زندگی‌ات را تغییر می‌دهد
گردشگری

سفرهای مهاجرتی؛ سفری که زندگی‌ات را تغییر می‌دهد

توسط میثم رودکی
سفر به فومن؛ جایی میان مه، طبیعت و اقامت‌های خاص
گردشگری

سفر به فومن؛ جایی میان مه، طبیعت و اقامت‌های خاص

توسط میثم رودکی
نوشته‌ی بعدی
ون گردشگری 12 نفره

سیاست دولت برای ورود خودروهای گردشگری با رایزنی تغییر می کند؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • در جریان
  • دیدگاه‌ها
  • آخرین
چه جاذبه‌های طبیعی در جزیره قشم وجود دارد؟ شگفتی‌های بی‌پایان خلیج فارس

چه جاذبه‌های طبیعی در جزیره قشم وجود دارد؟ شگفتی‌های بی‌پایان خلیج فارس

خانه های رنگی کنار پل غازیان بندر انزلی - عکاس: مهتاب انارکی

استاندار گیلان: تکلیف سرمایه گذاران گردشگری را روشن کنید

سفرهای مهاجرتی؛ سفری که زندگی‌ات را تغییر می‌دهد

سفرهای مهاجرتی؛ سفری که زندگی‌ات را تغییر می‌دهد

سفر به فومن؛ جایی میان مه، طبیعت و اقامت‌های خاص

سفر به فومن؛ جایی میان مه، طبیعت و اقامت‌های خاص

کانترهای فروش یک آژانس مسافرتی

چگونگی اخذ مجوز دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی

19
اتوبوس های تندرو بی آر تی شهر تهران

طرح واگذاری خطوط BRT به بخش خصوصی

19
نمایی از لابی هتل اسپیناس پالاس

هتل اسپیناس پالاس، بزرگ ترین و جنجالی ترین هتل ایران افتتاح شد

18

شیخ سلمان کعبی نماد استعمارستیزی در خوزستان است

16
موزه آلمان | Deutsches Museum

۱۰ موزه علمی برتر جهان

موزه بابل | Babol Ganjineh Museum

موزه بابل، گشتی در زندگی گذشتگان

در مراسم روز جهانی موزه در ایران چه گذشت؟

در مراسم روز جهانی موزه در ایران چه گذشت؟

راهنمای خرید کفش کوهنوردی

راهنمای خرید کفش کوهنوردی برای صعود دماوند در تابستان

سرویس‌های خبری

  • گردشگری
  • میراث فرهنگی
  • گوناگون
  • حمل و نقل
  • هتلداری
  • صنایع دستی
  • تورگردانان و آژانسهای مسافرتی
  • آموزش
  • تکنولوژی
  • گردشگری
  • میراث فرهنگی
  • گوناگون
  • حمل و نقل
  • هتلداری
  • صنایع دستی
  • تورگردانان و آژانسهای مسافرتی
  • آموزش
  • تکنولوژی

ما در شبکه‌های اجتماعی

Rss X-twitter Instagram

عضویت در خبرنامه

با نام بردن از "خبرگزاری دنیای سفر" در بهره گیری از نوشته ها، تلاش ما را ارج نهید.

طراحی سایت و پشتیبانی با ایران سئو

خوش آمدید!

وارد ناحیه کاربری خود شوید

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای بازنشانی رمز عبور خود وارد کنید.

ورود به سیستم
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • گردشگری
  • میراث فرهنگی
  • گوناگون از سفر
  • حمل و نقل
  • هتلداری
  • صنایع دستی
  • تورگردانی

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.