بر اساس این گزارش که از سوی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی منتشر شده است، هزینه داخلی حاصل از گردشگری در سال ۲۰۱۳ حدود ۲۱ هزار میلیارد ریال بوده است که در سال ۲۰۱۴، پیشبینی میشود ۱۲.۶ درصد رشد داشته باشد. این در حالی است که هزینه سفرهای تجاری با کمترین سطح تاثیر در اقتصاد گردشگری، دو هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال در سال ۲۰۱۳ بوده که برای سال گذشته میلادی، نرخ رشد ۱۳.۱ درصدی برای آن محاسبه شده است.
آمار پایین هزینه سفرهای تجاری ایران که نشان دهنده روند کند رشد اقتصادی ایران است به گفته این گزارش تنها ۹.۳ از کمک مستقیم گردشگری به تولید ناخالص داخلی را تشکیل می دهد و این در حالی است که این رقم درباره سفرهای تفریحی درون و برون مرزی به ۹۰.۷ درصد می رسد.
در بخش دیگری از گزارش به فرصت های شغلی ایجاد شده از طریق صنعت گردشگری در اقتصاد ایران پرداخته شده که بر اساس آن «بخش گردشگری در سال ۲۰۱۳ بالغ بر یک میلیون و ۱۸۴ هزار فرصت شغلی در کشور ایجاد کرد که این مقدار در سال ۲۰۱۴ رشد ۲.۷ درصدی داشته است.» طبق این گزارش، در سال ۲۰۱۳ حدود ۵.۳ درصد از مجموع اشتغال کشور مربوط به بخش گردشگری بود که در سال ۲۰۱۴ این رقم به یک میلیون و ۲۱۶ هزار فرصت شغلی رسیده است.
گزارش مرکز پژوهش های مجلس کمک مستقیم گردشگری به تولید ناخالص داخلی کشور را نیز حائز اهمیت دانسته و آن را در سال ۲۰۱۳ رقمی در حدود ۱۵۱ هزار میلیارد ریال عنوان کرده که ۲.۲ درصد از کل کمکهای مستقیم به تولیدات ناخالص را شامل میشد. از این مقدار ۱۸.۵ درصد از کمک گردشگری به تولید ناخالص داخلی از هزینه بازدید کنندگان خارجی و ۸۱.۵ درصد از آن از طریق سفرهای داخلی تامین میشود. این در حالیست که کمک مستقیم گردشگری به تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۱۴ با ۱۰ درصد رشد همراه بوده است.
مرکز پژوهش های مجلس با آنکه برای تهیه این نمایه آماری گردشگری از گزارش شورای جهانی سفر در سال ۲۰۱۴ بهره گرفته، اما این نکته را نیز متذکر شده است که در آمار گردشگری کشور نواقصی چون در دسترس نبودن اطلاعات مرتبط با شاخص ها و یا به روز نبودن برخی داده ها به چشم می خورد. علاوه بر این، در گزارش های موجود در شورای جهانی سفر نیز جای برخی داده ها خالی است که نشان دهنده ضعف آماری گردشگری ایران است و این باعث شده شورای جهانی بر اساس اطلاعات موجود، برخی آمارها را تخمینی مشخص کند.