سید عادل عربی در مورد اظهار نگرانی دوستداران محیط زیست از وضعیت دشت میشان در استان همدان و ورود لجام گسیخته گردشگر به این منطقه گفت: دغدغه NGO ها و دوستداران محیط زیست در مورد این مساله به حق است. میدان میشان منطقه نمونه گردشگری است و به واسطه اینکه تله کابینی از ارتفاع پایین مردم را به این منطقه می آورد، سبب شده تا هر کسی به راحتی بتواند وارد این منطقه شود، در حالی که در گذشته تنها کوهنوردان و طبیعت گردان به این منطقه می آمدند.
وی با بیان اینکه برخی اقدامات در این منطقه اثر تخریبی بر روی محیط زیست داشته است، توضیح داد: در حال حاضر علاوه بر کمپ کوهنوردی، چند رستوران، ایستگاه تله کابین، یادمان شهدای گمنام، کمپ هلال احمر، استخر و… در آن جا احداث کرده اند که روند تخریب منطقه را تسریع کرده است و سازمان حفاظت محیط زیست به دلیل اینکه این منطقه تحت مدیریتش نیست، نمی تواند؛ اقدامات زیادی در جهت جلوگیری از تخریب محیط زیست انجام دهد.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست همدان اظهار کرد: در حال حاضر مسائل مربوط به میشان باید در کارگروه گردشگری استان که ما هم عضوی از آن هستیم؛ بررسی شود. البته قابل توجه است که علاوه بر مسائل پیش آمده اکنون بحث احداث هتل نیز در میدان میشان مطرح شده که تا کنون با مخالفت اداره حفاظت محیط زیست مواجه شده است، بنابراین این نگرانی وجود دارد که مشکلات این منطقه بیشتر شوند.
عربی با بیان اینکه مساله میدان میشان باید توسط سازمان های مردم نهاد پیگیری شود، گفت: سمن ها راحت تر می توانند؛ حرف هایشان را مطرح کنند و مطالبات شان را در سطح جامعه گسترش دهند، به هر حال هر کاری که از دست ما بر می آمده، همچون اعلام منطقه شکار ممنوع و مخالفت با احداث هتل را انجام داده ایم.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از اقدامات انجام شده مانند احداث استخر یا فروشگاه با مجوز سازمان محیط زیست نبوده است، گفت: باید یک ارگان بالادستی مانند استانداری جلو ساخت و ساز در این منطقه را برای همیشه بگیرد تا تخریب ها تا همین جا متوقف شوند.
عربی تاکید کرد: اما تنها راهی که به صورت قطعی مشکل را حل می کند، این است که کوهستان الوند به عنوان منطقه حفاظت شده معرفی شود تا برروی آن اعمال نظارت دقیق شود، پاسگاه محیط بانی در آن جا مستقر شده و جلو ساخت وسازها نیز گرفته شود. ما این پیشنهاد را داده ایم، اما از آنجا که قسمت عظیمی از منطقه به عنوان محدوده معدنی یا اکتشافی واگذار شده یا در حال ثبت است از نظر قانونی با مشکل روبرو شده ایم. اگر ارگان های مربوطه مانند وزارت صنایع و معادن، منابع طبیعی، سازمان میراث فرهنگی و… همراهی لازم را انجام دهند تا منطقه حفاظت شده بشود؛ وضعیت بهتر خواهد شد.
معاون اداره کل محیط زیست همدان با بیان اینکه منطقه الوند کاملا ظرفیت تبدیل شدن به منطقه حفاظت شده را دارد، تصریح کرد: تنها مشکل ایجاد شده معادنی هستند که تنها در بر روی کاغذ ثبت شده اند و هیچ اقدام عملی در رابطه با آن ها انجام نشده است.این منطقه از نظر تنوع گونه های جانوری، پوشش گیاهی بسیار و منظر اکولوژیک بسیار غنی و ارزشمند است، از جمله آن که این منطقه زیستگاه گونه های تحت حمایتی همچون کل و بز وحشی، قوچ و میش وحشی و سیاه گوش است.